Ana Paula Polegatch rondt solo knap af in Everberg

Ana Paula Polegatch rondt solo knap af in Everberg

Ana Paula Polegatch toonde zich zaterdag de beste in Everberg. De 29-jarige Braziliaanse ontsnapte ruim twintig kilometer voor de finish uit het peloton en hield knap stand. Haar land- en ploeggenote Camila Coelho Ferreira won de sprint van het peloton en maakte het Braziliaanse feestje compleet.

De Grote Prijs Everberg, de eerste 1.15 Interclub voorbehouden aan niet UCI-ploegen, kreeg 78 rensters aan de start. In de aanvangsronden, waarin toch al bijna twintig dames de rol moesten lossen, mengden vooral Jesse Vandenbulcke  en Vibeke Dybwad (beide Keukens Redant) zich in de vele aanvalspogingen. Ver droegen die echter nooit.

Toen Vandenbulcke en Dybwad even later wegreden in het gezelschap van Susanne Meistrok en Maxime Roes was er dan toch een interessante vlucht vertrokken. De vier reden een maximale voorsprong van driekwart minuut bijeen, enkele tegenaanvallen kenden weinig succes.

In de tiende van vijftien ronden volgde desondanks een algemene hergroepering, twee ronden later koos Ana Paula Polegatch voor de aanval. Ze kreeg niemand mee in haar spoor, maar solo slaagde ze er toch in om 55 seconden voorsprong te nemen. Die werd in de slotfase nog wel gehalveerd, maar de Braziliaanse hield stand. In de pelotonsprint voor de tweede plaats versloeg haar teamgenote Ferreira Shana Dalving, Keira McVitty en Isabella Stone.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Ana Paula Polegatch (Bra) 97,5 km/2u33:20; 2. Camila Coelho Ferreira (Bra) 0:27; 3. Shana Dalving; 4. Keira McVitty (GBr); 5. Isabella Stone (GBr); 6. Lone Meertens; 7. Elise Vander Sande; 8. Minke Bakker (Ned); 9. Jesse Vandenbulcke; 10. Kirstie van Haaften (Ned).

 

Lotte van Hoek sneller dan Spela Kern en Gaia Tortolina in Wanzele

Lotte van Hoek sneller dan Spela Kern en Gaia Tortolina in Wanzele

Kelly Druyts sprint met Chinese vorm naar winst in Mol

Kelly Druyts sprint met Chinese vorm naar winst in Mol