Kelly Druyts sprint met Chinese vorm naar winst in Mol

Kelly Druyts sprint met Chinese vorm naar winst in Mol

Kelly Druyts, pas terug thuis na een succesvolle campagne in China, veroverde zondag in Mol (Sluis) de Antwerpse provinciale titel door in een massasprint Kaat Hannes en Shana Dalving te verslaan. Meteen de derde seizoenszege voor de sprintster van Doltcini-Van Eyck.

Met 69 kwamen ze aan de start van deze wedstrijd over goed 90 kilometer, verdeeld over twaalf ronden. Al in de eerste daarvan koos Sarah Inghelbrecht voor de aanval. Ze reed een tijdje met vijftien à twintig seconden voorsprong solo in de aanval, daarna kreeg ze het gezelschap van de voormalige Belgische kampioene Kaat Hannes. Hun voorsprong bleef al bij al beperkt, pas toen met de Nederlandse Evy Kuijpers een derde renster vooraan kwam, liep het verschil op tot 45 seconden.

Iets voorbij half koers begon het beter rond te draaien in het peloton en met nog drie ronden op de teller volgde de hergroepering. In de slotfase waren er wel nog enkele aanvalspogingen, maar geen enkele droeg echt ver. Een massasprint moest dan ook uitsluitsel brengen over winst en provinciale titel. Kelly Druyts, de voorbije weken goed voor twee overwinningen en nog vier andere podiumplaatsen in Chinese rittenkoersen, bleek de snelste en verwees Hannes, Dalving, Jinse Peeters en Lotte Rotman naar de dichtste ereplaatsen.

Podium Mol.jpg

"Aangezien ik pas zaterdag na een lange reis vanuit China was thuisgekomen, was het toch wat afwachten hoe de benen zouden aanvoelen", stelde Druyts. "Het duurde wel even voor ik in het goede ritme kwam, maar in de sprint kon ik het toch vrij gemakkelijk afmaken. De provinciale titel is leuk, maar de overwinning op zich is toch wel belangrijker."

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kelly Druyts (Doltcini-Van Eyck) 90,6 km/2u18:00; 2. Kaat Hannes; 3. Shana Dalving; 4. Jinse Peeters; 5. Lotte Rotman; 6. Jessy Druyts; 7. Evy Kuijpers (Ned); 8. Marthe Truyen; 9. Valerie Demey; 10. Maud Kaptheijns (Ned).

 

Ana Paula Polegatch rondt solo knap af in Everberg

Ana Paula Polegatch rondt solo knap af in Everberg

Lorena Wiebes snelste in 7-Dorpenomloop