Lorena Wiebes snelste in 7-Dorpenomloop

In het Nederlandse Aalburg heeft de 19-jarige Lorena Wiebes met de 7-Dorpenomloop (UCI 1.2) haar eerste internationale overwinning bij de elite geboekt. De snelle Nederlandse van Parkhotel Valkenburg ging in een groepssprint haar landgenotes Jip van den Bos en Marjolein van ’t Geloof (Lotto Soudal Ladies) vooraf.

Eén ding stond vooraf vast. Marianne Vos zou niet voor een negende keer haar thuiswedstrijd winnen. De Europese kampioene brak op 22 april haar sleutelbeen bij een val in Luik-Bastenaken-Luik en hoewel ze de voorbije dagen nog aangaf dat het verleidelijk was om toch te starten, kwam de wedstrijd iets te vroeg. Ze beperkte zich dan maar tot het geven van het startschot en het huldigen van de winnares.

Vooral Vos’ ploeggenotes van WaowDeals Pro Cycling deden verwoede pogingen om voor afscheiding te zorgen, maar net zoals vorige week in de Trofee Maarten Wynants zorgden de hoge snelheid en het gebrek aan wind ervoor dat dit nagenoeg onmogelijk was. In de finale slaagden enkele rensters er wel in om heel even een halve minuut voorsprong te nemen, maar op veertien kilometer van de finish vloeide alles weer samen.

De massasprint was onvermijdbaar en Wiebes, vorige week in de Trofee Maarten Wynants al derde achter Marta Bastianelli en Monique van de Ree, won met duidelijk verschil. Kaat Hannes sprintte naar een achtste plaats, voor de voormalige Belgische kampioene toch al de zevende toptienplaats in een UCI-wedstrijd dit seizoen.

Top 10: 1. Lorena Wiebes (Ned/Parkhotel Valkenburg) 110 km/2u42:23; 2. Jip van den Bos (Ned); 3. Marjolein van ’t Geloof (Ned); 4. Monique van de Ree (Ned); 5. Nina Kessler (Ned); 6. Danique Braam (Ned); 7. Evy Kuijpers (Ned); 8. Kaat Hannes; 9. Minke Bakker (Ned); 10. Mylene de Zoete (Ned).

 

Kelly Druyts sprint met Chinese vorm naar winst in Mol

Kelly Druyts sprint met Chinese vorm naar winst in Mol

Poolse Marta Lach is Jessy Druyts te snel af in Puivelde

Poolse Marta Lach is Jessy Druyts te snel af in Puivelde