Alison Jackson verslaat het hele pak in Oudenaarde

Alison Jackson verslaat het hele pak in Oudenaarde

De eerste GP De President in Oudenaarde kreeg met Alison Jackson een Canadese op de palmares. In een massasprint verwees de renster van Team Tibco-Silicon Valley Bank de Finse Laura Vainionpää en de Française Alphanie Midelet naar de resterende podiumplaatsen.

De organisatoren mochten maar liefst 112 rensters verwelkomen. Een peloton gemend door de volledige ploeg van Doltcini-Van Eyck brak in de derde van twintig af te leggen ronden in twee door een valpartij. Dat tweede peloton kon vijf ronden later toch weer de aansluiting vinden.

Op enkele schuchtere pogingen na gebeurde er weinig. Femke Geeris en Laura Vainionpää reden een tweetal ronden met kleine voorsprong voor het peloton uit. Ook Saartje Vandenbroucke, Sofie De Vuyst, Lensy Debboudt en Febe Schockaert probeerden even, maar zonder veel succes.

Vier ronden voor het einde trok Minke Slingerland solo op avontuur. Pas in de slotronde, opnieuw onder aanvoering van het team Doltcini-Van Eyck, kwam alles samen. Jackson, vorige week in de Ronde van Vlaanderen nog betrokken in een valpartij, duwde haar wiel als eerste over de streep voor Vainionpää en Midelet. Kelly Druyts belandde als vierde net naast het podium. Sarah Inghelbrecht mocht als winnares van de rushes het podium toch nog een Vlaamse toets geven.

DSC_9998.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Alison Jackson (Can/Team Tibco-Silicon Valley Bank) 92km/2u10:24; 2. Laura Vainionpää (Fin); 3. Alphanie Midelet (Fra); 4. Kelly Druyts; 5. Chloë Turblin (Fra); 6. Fien Delbaere; 7. Lotte Rotman; 8. Margot Dutour (Fra); 9. Femke Verstichelen; 10. Lara Defour.

Marta Bastianelli snelste in spannende Brabantse Pijl

Marta Bastianelli snelste in spannende Brabantse Pijl

Marta Bastianelli de snelste in GP Dottignies

Marta Bastianelli de snelste in GP Dottignies