Lotte van Hoek de beste in druilerig Wortegem-Petegem

Lotte van Hoek de beste in druilerig Wortegem-Petegem

In een nat Wortegem-Petegem was de Nederlandse Lotte van Hoek aan het einde de beste in de derde wedstrijd van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Ze liet in de slotfase haar medevluchtster Lone Meertens in de steek.

Onder een grijs en regenachtig wolkendek namen 92 rensters de start in Wortegem-Petegem. De kleine rondjes van 4,6 kilometer zorgden voor een constant uitgerekt peloton, waarbij ronde na ronde meisjes de rol moesten lossen. Afscheiding kwam er niet in de eerste koershelft, op een schuchtere poging van Claudia Jongerius na.

Half koers namen Lone Meertens en Lotte van Hoek een kleine voorsprong. Reactie kwam er niet en al snel bouwden de twee hun voorsprong uit tot boven de minuut. Even werd die weer gereduceerd tot onder de minuut, maar al even snel ging het daarna naar twee minuten.

In de slotronde liet Van Hoek haar metgezel in steek en de Nederlandse van Doltcini-Van Eyck pakte met kleine voorsprong de zege. De sprint om de derde plaats werd op meer dan drie minuten gewonnen door Kirstie van Haaften voor Marjolein van ’t Geloof.

Podium.jpg

Annelies Dom wint GP Lotte Kopecky

Ook in Niel was er zondag actie, meer bepaald met het dernycriterium Grote Prijs Lotte Kopecky. Na enkele ronden werd de wedstrijd even geneutraliseerd nadat een stuiterende drinkbus een valpartij had veroorzaakt. Gelukkig bleef dit zonder zware gevolgen en kon iedereen verder. Met zijn vieren bleven ze aan het einde vooraan over, Annelies Dom haalde het voor de Italiaanse Gaia Tortolina, Gilke Croket en de Nederlandse Minke Bakker.

IMG_2986.JPG

Foto's Paul Hinninck (Wortegem-Petegem)/Patrick Stassijns (Niel)

Top 10 Wortegem-Petegem: 1. Lotte van Hoek (Ned/Doltcini-Van Eyck) 82 km/2u13:42; 2. Lone Meertens 0:22; 3. Kirstie van Haaften (Ned) 3:25; 4. Marjolein van ’t Geloof (Ned); 5. Nienke Wasmus (Ned); 6. Femke Verstichelen; 7. Tara Gins; 8. Ana Paula Casetta (Bra); 9. Fien Delbaere; 10. Margot Dutour (Fra).

Uitslag Niel: 1. Annelies Dom (Lotto Soudal Ladies) 42 km/1u05; 2. Gaia Tortolina (Ita); 3. Gilke Croket; 4. Minke Bakker (Ned); 5. Sarah Inghelbrecht 0:06; 6. Suzanne Verhoeven 0:15; 7. Laura Van Geyt 0:20; 8. Yva Geluk (Ned); 9. Demmy Druyts; 10. Ditte Lenseclaes.

 

Nationale tijdrittitels voor Nathalie Bex, Shari Bossuyt en Julie De Wilde

Nationale tijdrittitels voor Nathalie Bex, Shari Bossuyt en Julie De Wilde

Internationale zege voor Kaat Hannes in Tsjechië

Internationale zege voor Kaat Hannes in Tsjechië