Internationale zege voor Kaat Hannes in Tsjechië

Internationale zege voor Kaat Hannes in Tsjechië

Voormalig Belgisch kampioene Kaat Hannes heeft een internationale overwinning te pakken. De 26-jarige renster van het Nederlandse clubteam Jos Feron Lady Force was in Tsjechië de beste in de slotrit van de vierdaagse rittenkoers Gracia Orlova.

Hannes, die vorige week al sterk presteerde met een aanvallende wedstrijd en zesde plaats in de Omloop van Borsele, was er aan de slag met een nationale selectie. In de openingsrit was ze al zevende geworden, ook Kelly Van den Steen met een vijfde en een derde plaats, Githa Michiels met een vierde, Saartje Vandenbroucke met een zesde en Julie Van de Velde met een achtste plaats hadden de voorbije dagen al voor enkele ereplaatsen gezorgd.

De slotrit, 101,6 kilometer lang, had Hannes vooraf al aangestipt als een kans. Ze omschreef het traject als vergelijkbaar met de GP Samyn, maar dan zonder de kasseien. Bij haar vorige deelname aan de Gracia Orlova was ze op haar achttiende al eens vijfde geworden in die sindsdien nagenoeg ongewijzigd gebleven rit. Hannes ging mee in een aanval met tien die op twintig kilometer van de finish anderhalve minuut voorsprong had. In de slotkilometers verbrokkelde die kopgroep nog, in de sprint kende Hannes nauwelijks moeite om Martina Ritter naar de tweede plaats te verwijzen.

Eindwinst was er voor de Zweedse Emilia Fahlin, die maar liefst drie ritzeges boekte. Githa Michiels als achtste en Kelly Van den Steen als negende eindigden in de top tien.

Foto Paul Hinninck

 

Lotte van Hoek de beste in druilerig Wortegem-Petegem

Lotte van Hoek de beste in druilerig Wortegem-Petegem

Kelly Druyts op zucht van zege in Women's World Tour

Kelly Druyts op zucht van zege in Women's World Tour