Kelly Druyts op zucht van zege in Women's World Tour

Kelly Druyts op zucht van zege in Women's World Tour

Kelly Druyts kwam donderdag dicht bij een overwinning in de Women’s World Tour. In de openingsrit van de driedaagse Tour of Chongming Island moest de sprintster van Doltcini-Van Eyck enkel de Italiaanse Giorgia Bronzini laten voorgaan.

De Tour of Chongming Island in China is traditioneel een wedstrijd waar de sprintsters zich kunnen uitleven. Zo staat Kirsten Wild al tweemaal op de erelijst, won Chloe Hosking in 2016 en was vorig jaar Jolien D’hoore de grote slokop met twee ritzeges en de eindwinst. 

Ook nu weer was de verwachting dat drie dagen lang met een bijna voltallig peloton zou worden gesprint voor de winst. In de eerste vijftig van de 111,5 kilometer lange openingsrit bleef het heel rustig in het peloton en pakten Wild, D’hoore en Hosking de bonificatieseconden in de eerste tussensprint. Uiteindelijk slaagde een tiental rensters er toch in om wat voorsprong te nemen, tot maximaal driekwart minuut. Vooral de rensters van Wiggle High5 hielden in dienst van Wild de situatie onder controle. 

In de finale werd de kloof gedicht en ook een late aanvalspoging van Corinna Lechner en Dalia Muccioli kende geen succes. De voorbereiding op de massasprint werd ingezet, maar op de immens brede weg ging het toch fout. Heel wat rensters raakten betrokken in een valpartij, onder meer D’hoore en Wild behoorden tot de slachtoffers. Bijgevolg trokken ze met een relatief klein groepje richting finish, Bronzini kwam snel aan de kop en hield nipt stand. Druyts kwam aan de andere kant van de weg sterk opzetten, maar strandde op een fietslengte.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Giorgia Bronzini (Ita/Cylance Pro Cycling) 111,5 km/2u38:56 (gem. 42,091 km/u); 2. Kelly Druyts; 3. Silvia Persico (Ita); 4. Sheyla Gutierrez (Spa); 5. Eugénie Duval (Fra); 6. Barbara Guarischi (Ita); 7. Annette Edmondson (Aus); 8. Hanna Tserakh (WRu); 9. Anastasia Iakovenko (Rus); 10. Daniela Reis (Por).

Internationale zege voor Kaat Hannes in Tsjechië

Internationale zege voor Kaat Hannes in Tsjechië

Anna van der Breggen ook in Luik weer de beste