Elisa Balsamo toont snelle benen in Omloop van Borsele

Elisa Balsamo toont snelle benen in Omloop van Borsele

Twee jaar na Barbara Guarischi heeft de 20-jarige Elisa Balsamo voor een nieuwe Italiaanse zege gezorgd in de Nederlandse Omloop van Borsele (1.1). De sprintster van Valcar-PBM was de snelste in een massasprint.

Met een gemiddelde van 41 kilometer per uur na twee uur wedstrijd hoeft het niet te verwonderen dat aanvalspogingen weinig kans op succes hadden. Zo klom Kaat Hannes eerst aan boord van een vlucht met tien en even later mengde ze zich net als Kelly Druyts en de latere winnares Balsamo ook nog eens in een poging met vijf rensters, maar meer dan twintig seconden voorsprong nemen lukte nooit waarna vrij snel de hergroepering volgde.

Ook in het laatste wedstrijduur bleef het tempo heel hoog en waren de aanvalspogingen schaars en vooral van korte duur. Dat moest ook Nicole Steigenga ervaren toen ze in de slotkilometers nog een poging waagde. De onvermijdelijke massasprint werd ontsierd door een valpartij, Balsamo bleef gespaard van averij en won voor de Nederlandse eerstejaarsbelofte Lorena Wiebes en Evy Kuijpers. Kaat Hannes (zesde) en Kelly Druyts (achtste) eindigden binnen de top tien.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Elisa Balsamo (Ita/Valcar PBM) 136,7 km/3u25:06 (gem. 39,99 km/u); 2. Lorena Wiebes (Ned); 3. Evy Kuijpers (Ned); 4. Marjolein van ’t Geloof (Ned); 5. Pascale Jeuland (Fra); 6. Kaat Hannes; 7. Chiara Consonni (Ita); 8. Kelly Druyts; 9. Minke Bakker (Ned); 10. Janine van der Meer (Ned).

 

Anna van der Breggen ook in Luik weer de beste

BeNe Ladies Tour weerhoudt 27 ploegen uit 50 kandidaturen

BeNe Ladies Tour weerhoudt 27 ploegen uit 50 kandidaturen