Marta Bastianelli de snelste in GP Dottignies

Marta Bastianelli de snelste in GP Dottignies

Goed één week na haar sprintzege in Gent-Wevelgem toonde Marta Bastianelli (Alé Cipollini) zich de snelste van het hele pak in de GP Dottignies, tweede wedstrijd van de Lotto Cycling Cup. De Italiaanse ging haar landgenote Elisa Balsamo en de Française Pascale Jeuland vooraf.

In deze 1.2-wedstrijd moesten de rensters zes ronden van 20,4 kilometer afleggen. In de eerste vier ronden kwam er op geen enkel moment een noemenswaardige afscheiding, al werd het peloton wel telkens op een lint getrokken als er punten voor de bergprijs of de rushes te verdienen waren. Kort voor het ingaan van de voorlaatste ronde was Aude Biannic de eerste die een tiental seconden voorsprong kon nemen.

De Française werd snel weer gegrepen, waarna een nieuwe ontsnapping met tien rensters ontstond: Ana Trevisi, Maria Giulia Confalonieri, Coralie Demay, Moniek Tenniglo, Gaia Tortolina, Ingrid Moe, Nina Kessler, Annabelle Dreville, Ruth Winder en Gloria Rodriguez Sanchez. Zij namen twintig seconden, maar voor Tenniglo ging het nog niet snel genoeg en de Nederlandse ging er alleen vandoor. Ze zette haar vroegere gezellen op vijftien seconden, maar eerst Dreville en vervolgens een trio met Kessler, Trevisi en Confalonieri overbrugden die kloof.

Ondertussen ging echter ook in het peloton de snelheid de hoogte in en op tien kilometer van de finish volgde een algemene hergroepering. Vooral de rensters van Alé Cipollini deden er in de slotkilometers alles aan om het tempo zo hoog mogelijk te houden en niemand de kans te geven om nog uit te pakken met een late demarrage. Bastianelli beschaamde dat vertrouwen allerminst. Ze hield Balsamo een fietslengte achter zich, Jeuland bezorgde het Belgische Doltcini-Van Eyck een mooie podiumplaats. Zij is ook de nieuwe leidster in de Lotto Cycling Cup. De Belgische dames konden zich niet echt mengen in de strijd om de dichte ereplaatsen, Kaat Hannes werd 21ste.

_DSC0222.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Marta Bastianelli (Ita/Alé Cipollini) 122 km/3u10:06 (gem. 38,506 km/u); 2. Elisa Balsamo (Ita); 3. Pascale Jeuland (Fra); 4. Alba Teruel (Spa); 5. Maria Vittoria Sperotto (Ita); 6. Soraya Paladin (Ita); 7. Belle de Gast (Ned); 8. Eugénie Duval (Fra); 9. Rozanne Slik (Ned); 10. Kathrin Schweinberger (Oos).

 

 

Alison Jackson verslaat het hele pak in Oudenaarde

Alison Jackson verslaat het hele pak in Oudenaarde

Anna van der Breggen snelt weergaloos naar winst in Ronde van Vlaanderen

Anna van der Breggen snelt weergaloos naar winst in Ronde van Vlaanderen