BeNe Ladies Tour weerhoudt 27 ploegen uit 50 kandidaturen

BeNe Ladies Tour weerhoudt 27 ploegen uit 50 kandidaturen

De Bene Ladies Tour (2.1) heeft na vier jaar stilaan een prominente plaats veroverd in het dameswielrennen. Dat blijkt uit het feit dat voor de vijfde editie van de grensoverschrijdende rittenkoers maar liefst vijftig ploegen en federaties een aanvraag deden om te mogen deelnemen.

De organisatoren moesten dan ook heel wat geïnteresseerden teleurstellen. Uiteindelijk kregen 27 teams het nieuws dat ze op donderdag 19 juli aan de start mogen komen van de proloog in het Nederlandse Oosterhout. Daarbij zitten 16 UCI-ploegen. De vier Belgische teams Lotto Soudal Ladies, Experza-Footlogix, Doltcini-Van Eyck Sport en Health Mate-Cyclelive krijgen het gezelschap van twee Nederlandse (Parkhotel Valkenburg en Waowdeals Pro Cycling), twee Britse (Wiggle High5 en Trek-Drops) en twee Amerikaanse (Rally Cycling en UnitedHealthcare) ploegen. Verder zijn ook Canyon SRAM (Duitsland), Hitec (Noorwegen), Movistar (Spanje), FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope (Frankrijk), Astana (Italië) en BTC City Ljubljana (Slovenië) van de partij.

België en Duitsland komen aan de start met een nationale selectie en tot slot krijgen ook negen clubteams de kans om zich vier dagen lang te meten met enkele wereldtoppers. Dat zijn Isorex-No Aqua, De Sprinters Malderen, Keukens Redant, Equano-Wase Zon, Autoglas Wetteren en Hoop op Zegen Beveren uit België en Loving Potatoes, Jan van Arckel en Jos Feron Lady Force uit Nederland.

Na de proloog in Oosterhout volgen nog ritten in Merelbeke (vrijdag 20 juli), Sint-Laureins (rit in lijn en avondtijdrit op 21 juli) en Zelzate (22 juli). Daar wordt na Emma Johansson, tweemaal Jolien D’hoore en Marianne Vos de vijfde eindlaureate van de BeNe Ladies Tour gehuldigd.

Foto Sportfoto.be

 

Elisa Balsamo toont snelle benen in Omloop van Borsele

Elisa Balsamo toont snelle benen in Omloop van Borsele

Van der Breggen heerst vierde keer op rij op de Muur van Hoei

Van der Breggen heerst vierde keer op rij op de Muur van Hoei