Marta Bastianelli snelste in spannende Brabantse Pijl

Marta Bastianelli snelste in spannende Brabantse Pijl

Marta Bastianelli heeft het begrepen op de Vlaamse klassiekers. Na winst in Gent-Wevelgem toonde de Italiaanse van Alé Cipollini zich in Gooik de snelste aan het einde van de eerste editie van de Brabantse Pijl voor vrouwen. Tussendoor was ze ook al de beste in de GP Dottignies.

Jessy Druyts liet de eerste speldenprik optekenen, maar werd snel weer tot de orde geroepen. Haar zus Kelly tekende nadien present in een vlucht van acht rensters met daarbij ook Janneke Ensing, Rasa Leleivyte, Ruth Winder, Amanda Spratt, Spela Kern, Yara Kastelijn en Agnieszka Skalniak. Na een vlucht van een veertigtal kilometer werd dit groepje iets voorbij half koers tot de orde geroepen.

Op dertig kilometer van de streep leek het menens toen een zevental met Janneke Ensing, Liane Lippert, Amanda Spratt, Marianne Vos, Demi de Jong, Anna Henderson en een sterke Sofie De Vuyst vaart maakte. De voorsprong van dit zevental groeide echter nooit boven de dertig seconden uit. “Niet iedereen in de vlucht werkte goed mee. Jammer, want hier zat veel meer in”, vertelde Sofie De Vuyst na afloop.

Op minder dan tien kilometer van de streep voltrok zich een algemene hergroepering. Een spurt met een overigens sterk uitgedunde groep was het logische gevolg. Op de licht hellende aankomststrook toonde Maria Bastianelli zich de snelste voor Leah Kirchmann en Marianne Vos. Jolien D’hoore eindigde vierde. “Ik kan nu eenmaal niet iedere spurt winnen. Ik had bovendien al veel werk voor de ploeg opgeknapt. Dat was voelbaar in de eindspurt”, verklaarde de Belgische kampioene.

Podium.jpg

Foto's Sportfoto.be

Top 10: 1. Marta Bastianelli (Ita/Alé Cipollini) 136,8 km/3u37:56 (gem. 37,66 km/u); 2. Leah Kirchmann (Can); 3. Marianne Vos (Ned); 4. Jolien D’hoore; 5. Maria Giulia Confalonieri (Ita); 6. Rasa Leleivyte (Lit); 7. Kelly Druyts; 8. Chiara Consonni (Ita); 9. Monique van de Ree (Ned); 10. Sofie De Vuyst.

 

Wereldkampioene Blaak grijpt de zege in Amstel Gold Race

Alison Jackson verslaat het hele pak in Oudenaarde

Alison Jackson verslaat het hele pak in Oudenaarde