Mie Bjørndal Ottestad trotseert hagelbuien en wint in Diegem

Mie Bjørndal Ottestad trotseert hagelbuien en wint in Diegem

De Noorse Mie Bjørndal Ottestad (Sprinters Malderen) heeft één dag voor de Ronde van Vlaanderen de nationale wedstrijd in Diegem gewonnen. Henrietta Colborne en Vibeke Dybwad pakten de andere podiumplaatsen.

De 89 deelneemsters konden starten onder een stralend zonnetje. Al in de derde van de voorziene dertien ronden zette Colborne in het gezelschap van Antonia Gröndahl een eerste aanval op, maar een ronde later werden ze weer gegrepen. Dybwad probeerde het vervolgens alleen, maar ook zij kon niet al te lang van de vrijheid genieten.

Half koers sloeg het weer helemaal om en kregen de rensters hevige regen en zelfs hagelbuien over zich heen. Het weerhield opnieuw Dybwad en Bjørndal Ottestad er niet van om in de achtste ronde in de aanval te trekken. Een ronde later overbrugde Colborne de kloof en door de uitstekende samenwerking verzamelde het drietal een mooie voorsprong. Ondertussen besliste de jury om één ronde minder te rijden wegens de aanhoudende regen en hagel.

Als gevolg van een valpartij in de slotkilometers kwam het niet tot een sprint met drie. Bjørndal Ottestad won met een handvol seconden voorsprong op Colborne, Dybwad werd derde. De pelotonsprint werd gewonnen door Laura Vainionpää voor Kelly Kalm en Lotte Rotman. Slechts 22 rensters reden de volledige afstand.

Podium.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Mie Bjørndal Ottestad (Nor/Sprinters Malderen) 78 km/2u09:42; 2. Henrietta Colborne (GBr) 0:06; 3. Vibeke Dybwad (Nor) 0:30; 4. Laura Vainionpää (Fin) 0:50; 5. Kelly Kalm (Est); 6. Lotte Rotman; 7. Blanco Lucia Gonzalez (Spa); 8. Pernille Larsen Feldmann (Nor); 9. Sandra Alonso (Spa); 10. Sylvie Swinkels (Ned).

 

Anna van der Breggen snelt weergaloos naar winst in Ronde van Vlaanderen

Anna van der Breggen snelt weergaloos naar winst in Ronde van Vlaanderen

Heidi Van De Vijver: "Ik sluit een terugkeer niet uit"

Heidi Van De Vijver: "Ik sluit een terugkeer niet uit"