Maria Vittoria Sperotto veruit de snelste in Dottignies

Maria Vittoria Sperotto veruit de snelste in Dottignies

In Dottignies, waar komende maandag de tweede manche van de Lotto Cycling Cup plaatsvindt, heeft Maria Vittoria Sperotto de traditionele nationale wedstrijd op Witte Donderdag gewonnen. De 21-jarige Italiaanse was overduidelijk de snelste in een massasprint en boekte haar eerste zege van het seizoen.

Dat de kans op een buitenlandse overwinning groot zou worden in het koersgekke Henegouwse dorp bleek al bij het bekijken van de deelnemerslijst. Heel wat buitenlandse ploegen vertoeven momenteel in België, met 25 op een totaal van 77 deelneemsters waren de Belgische dames dan ook serieus in de minderheid voor deze GP Damien Yzerbyt.

Al in de eerste ronde verloor een 20-tal rensters voeling met het peloton. Dat peloton maalde de rondjes verder af zonder dat aanvalspogingen ver droegen. In de zesde van elf ronden kwam er toch enige opschudding. Het peloton liet langer op zich wachten dan de voorgaande ronden. Een vrachtwagen die dwars over de weg stond, verplichtte de rensters tot een oponthoud. De groep der gelosten kwam op die manier ei zo na opnieuw aansluiten.

In de voorlaatste ronde brak het peloton in tweeën, maar de twee groepen smolten in de slotronde opnieuw samen. Een massasprint moest een winnares aanduiden. Sperotto (BePink) toonde zich ruim de snelste voor de Litouwse Rasa Leleivyte en de Zweedse Wilma Olausson.

“Mijn ploeggenotes hebben enkele keren geprobeerd om te ontsnappen, maar toen duidelijk werd dat het tot een sprint zou komen, heb ik hen gevraagd om in de slotkilometers een treintje te vormen”, verduidelijkte Sperotto. “Het plan was daarbij om mij aan kop te laten komen in de laatste bocht en dat bedachte scenario werd ook perfect uitgevoerd. Het is altijd leuk om in België te koersen en zeker om er te winnen. Er is altijd veel publiek en de organisaties zijn uitstekend.”

Podium 2.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Maria Vittoria Sperotto (Ita/BePink) 92 km/2u32:20 (gem. 36,236 km/u); 2. Rasa Leleivyte (Lit); 3. Wilma Olausson (Zwe); 4. Martine Gjos (Nor); 5. Henrietta Colborne (GBr); 6. Heidi Dalton (Z-Af); 7. Caroline Olsen (Nor); 8. Daniela Reis (Por); 9. Anja Nobus; 10. Angelica Brogi (Ita)

 

Heidi Van De Vijver: "Ik sluit een terugkeer niet uit"

Heidi Van De Vijver: "Ik sluit een terugkeer niet uit"

Ellen van Dijk soleert naar zege in Dwars door Vlaanderen

Ellen van Dijk soleert naar zege in Dwars door Vlaanderen