Jolien D'hoore snelt naar eerste zege in nieuwe World Tour-wedstrijd De Panne

Jolien D'hoore snelt naar eerste zege in nieuwe World Tour-wedstrijd De Panne

Jolien D’hoore heeft haar eerste voltreffer van het seizoen beet. En wat voor één. De Belgische kampioene toonde zich de snelste van een uitgedund peloton in de nieuwe wedstrijd van de Women’s World Tour tussen Brugge en De Panne waar kleppers als Niewiadoma, Vos, Van der Breggen en Van Vleuten – vier rensters uit de top vijf van de World Tour-ranking – niet aan de start kwamen. 

Een vijftiental maakte meteen na de start vaart. Jeanne Korevaar verloor na pech snel voeling met de kopgroep, maar Christine Majerus, Romy Kasper, Lisa Klein, Emma Jorgensen, Jelena Eric, Sheyla Gutierrez, Moniek Tenniglo, Gracie Elvin, Sara Penton, Mieke Kröger, Katarzyna Pawlowska, Monique van de Ree, Eva Buurman en Abigail Van Twisk trapten stevig door en bouwden hun voorsprong stelselmatig uit tot maximaal anderhalve minuut. 

In het laatste koersuur verloor de kopgroep Majerus met een lekke band, terwijl Tenniglo, Klein en Penton ten val kwamen bij een passage op de tramsporen. Van Twisk loste de rol en voor Eric ging het ook te snel toen ze met krampen werd geconfronteerd. Voor de resterende acht leidsters slonk de voorsprong in de laatste tien kilometer onder de halve minuut. 

Het sein voor de Duitse Mieke Kröger om in de aanval te trekken. Gracie Elvin ging in de reactie, maar kreeg Kröger niet te pakken. Het peloton slaagde daar in de slotkilometer wel in. Een massaspurt dan maar en hierin toonde Jolien D’hoore haar snelle benen door Chloe Hosking en Christine Majerus voor te blijven. 

DY6RrpUWkAI500C.jpg

“Ik was eigenlijk verrast dat ik had gewonnen”, verklaarde D’hoore. “Ik was me zodanig aan het focussen op de spurt voor de ereplaatsen dat ik er geen weet van had dat Kröger en Elvin waren ingelopen. Het was pas op de streep dat ik besefte dat ik had gewonnen. Het was heel hectisch in de slotfase omdat er geen enkele ploeg het heft in handen nam. Het was veel draaien en keren en het was bovendien opletten voor de tramsporen bij het indraaien van de laatste bocht. Ik wist dat ik in die laatste draai bij de eerste vijf moest doorkomen en dan op mijn instinct springen zoals ik ook op de piste altijd pleeg te doen. Het komt er nu op aan om deze lijn door te trekken, te beginnen met zondag in Gent-Wevelgem.”

Foto's twitter @CipolliniTeam

Top 10: 1. Jolien D’hoore (Mitchelton-Scott) 151,7 km/3u52:23 (gem. 39,17 km/u); 2. Chloe Hosking (Aus); 3. Christine Majerus (Lux); 4. Lorena Wiebes (Ned); 5. Lisa  Brennauer (Dui); 6. Maria Giulia Confalonieri (Ita); 7. Sheyla Gutierrez (Spa); 8. Jeanne Korevaar (Ned); 9. Tiffany Cromwell (Aus); 10. Christina Siggaard (Den).
 

D'hoore opnieuw tweede in Gent-Wevelgem, Bastianelli wint

D'hoore opnieuw tweede in Gent-Wevelgem, Bastianelli wint

Katarzyna Niewiadoma de sterkste in Trofeo Alfredo Binda

Katarzyna Niewiadoma de sterkste in Trofeo Alfredo Binda