Floortje Mackaij solo naar winst in Zwevezele

Floortje Mackaij solo naar winst in Zwevezele

In Zwevezele heeft Floortje Mackaij haar tweede Vlaamse zege van het seizoen geboekt. Net zoals in de Omloop van de Westhoek begin deze maand deed ze dat na een solo in de slotfase. Ze rekende daarbij af met haar landgenote Kylie Waterreus. Kelly Druyts werd derde.

Met 85 waren ze om de vrieskou en de strakke wind te trotseren. In de derde van vijftien ronden ontsnapte een drietal met Tara Gins en de Finse Laura Vainionpää, beide van Health Mate-Cyclelive, en voormalig Belgisch kampioene Kaat Hannes. Twee ronden later kregen ze het gezelschap van de jonge Alana Castrique. De vier leidsters bouwden een voorsprong van iets meer dan twee minuten uit.

Gewonnen spel hadden ze daarmee niet, want dertien rensters slaagden er in de elfde ronde in om de kloof te overbruggen. Kelly Druyts, Sarah Inghelbrecht, Lotte Rotman, Annelies Dom, Anisha Vekemans, Lensy Debboudt en Fien Delbaere zorgden voor een ruime Belgische vertegenwoordiging. Verder was er een Nederlands viertal met Floortje Mackaij, Kylie Waterreus, Arianna Pruisscher en Quinty van de Guchte. De Britse dames Lucy Shaw en Abigail Van Twisk maakten de kopgroep compleet.

In de op twee na laatste ronde ontsnapten Mackaij en Waterreus. Zij reden in de resterende kilometers nog een ruime voorsprong bijeen, waarna Mackaij in de slotronde te sterk bleek voor Waterreus. In de sprint voor de derde plaats toonde Kelly Druyts zich sneller dan Hannes, Rotman en Dom.

Podium.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Floortje Mackaij (Ned/Team Sunweb) 95,25 km/2u38 (gem. 34,76 km/u); 2. Kylie Waterreus (Ned) 0:08; 3. Kelly Druyts 2:00; 4. Kaat Hannes; 5. Lotte Rotman; 6. Annelies Dom; 7. Lucy Shaw (GBr); 8. Sarah Inghelbrecht; 9. Alana Castrique; 10. Laura Vainionpää (Fin).

 

Katarzyna Niewiadoma de sterkste in Trofeo Alfredo Binda

Katarzyna Niewiadoma de sterkste in Trofeo Alfredo Binda

Sofie De Vuyst snelste van acht in Ooike

Sofie De Vuyst snelste van acht in Ooike