Sofie De Vuyst snelste van acht in Ooike

Sofie De Vuyst snelste van acht in Ooike

In de eerste Belgische UCI-wedstrijden van het seizoen toonde Sofie De Vuyst bij haar terugkeer na haar zwaar trainingsongeval van juni vorig jaar al meteen een heel degelijk niveau, nu won ze ook de eerste manche van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen in Ooike. Ze was de snelste uit een kopgroep van acht.

Het Oost-Vlaamse dorpje Ooike, geprangd tussen Kruishoutem en Oudenaarde, zag 87 deelneemsters aan de start verschijnen voor de eerste wedstrijd die meetelt voor het regelmatigheidscriterium. Reeds in de tweede van twaalf af te leggen ronden kwam in schuifjes een kopgroep van acht rensters tot stand. De Nederlandse Lotte van Hoek en de Française Pauline Allin waren de aanstokers, eerst sloten Kaat Hannes, de Britse Rhona Callander en de Française Alphanie Midelet aan, even later konden ook Sofie De Vuyst, de Zweedse Alexandra Nessmar en de Nederlandse Marieke van Witzenburg aanpikken.

De verstandhouding zat goed en mede door de overmacht van het Doltcini-Van Eyck team in het peloton bleek deze vlucht meteen de goede. Ronde na ronde haakten tal van meisjes in het peloton af. Uiteindelijk zouden slechts 27 rensters de finish bereiken.

Callander moest voorin de rol lossen en werd opgeslorpt door het peloton, althans wat er van overbleef. Haar landgenote Jessica Roberts slaagde er in de slotfase als enige in om vanuit het peloton de oversteek te maken. In een prangende sprint - de winnares was met het blote oog niet te zien - won De Vuyst voor Roberts en Hannes.

Podium.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sofie De Vuyst (Doltcini-Van Eyck) 81,6 km/2u08:12 (gem. 37,31 km/u); 2. Jessica Roberts (GBr); 3. Kaat Hannes; 4. Lotte van Hoek (Ned); 5. Alphanie Midelet; 6. Pauline Allin (Fra); 7. Alexandra Nessmar (Zwe); 8. Marieke van Witzenburg (Ned); 9. Sarah Inghelbrecht 0:34; 10. Saartje Vandenbroucke 1:30.

 

Floortje Mackaij solo naar winst in Zwevezele

Floortje Mackaij solo naar winst in Zwevezele

Amy Pieters een zucht sneller dan Alexis Ryan in Ronde van Drenthe

Amy Pieters een zucht sneller dan Alexis Ryan in Ronde van Drenthe