Aanval in slotkilometer levert Sarah Inghelbrecht zege op in Oostduinkerke

Aanval in slotkilometer levert Sarah Inghelbrecht zege op in Oostduinkerke

Sarah Inghelbrecht heeft in Oostduinkerke de GP Venise op haar naam geschreven. In de slotkilometer ontsnapte de renster van Doltcini-Van Eyck Sport uit een kopgroep van vier. Femke Verstichelen won de sprint voor de tweede plaats.

Met 94 namen ze de start, op zoek naar een opvolgster voor de Britse Annasley Park. De openingsfase verliep op een enkele schuchtere aanvalspoging na rustig. Het peloton bleef lang gesloten, ongeveer half koers gingen vier rensters in de aanval. Sarah Inghelbrecht, Femke Verstichelen, de Nederlandse Marieke van Witzenburg en de Britse Lauren Dolan reden in geen tijd anderhalve minuut weg van het peloton.

Die kloof bleef lang intact, maar toen het verschil op twee ronden van het einde plots terugviel tot één minuut leken de vier toch nog geen gewonnen spel te hebben. De reactie in het peloton was echter van korte duur en bij het ingaan van de slotronde was de kloof al opnieuw tot anderhalve minuut gegroeid.

De vier leidsters mochten het dan ook onder elkaar uitvechten voor wat de overwinning betreft. De eerste aanvalspogingen kenden geen succes, maar toen Inghelbrecht op zowat één kilometer van de finish demarreerde, sloeg ze meteen een kloof. Aan de finish had ze elf seconden voorsprong. In de sprint voor plaats twee was Verstichelen sneller dan Van Witzenburg en Dolan. Abigail Dentus, nog een Britse, was de snelste van het peloton.

Podium.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sarah Inghelbrecht (Doltcini-Van Eyck Sport) 96 km/2u30 (gem. 37,84 km/u); 2. Femke Verstichelen 0:11; 3. Marieke van Witzenburg (Ned); 4. Lauren Dolan (GBr); 5. Abigail Dentus (GBr) 1:30; 6. Lotte Rotman; 7. Gaia Tortolina (Ita); 8. Margot Dutour (Fra); 9. Lara Defour; 10. Bryony van Velzen (Ned).

 

Amy Pieters een zucht sneller dan Alexis Ryan in Ronde van Drenthe

Amy Pieters een zucht sneller dan Alexis Ryan in Ronde van Drenthe

Ryan sneller dan D'hoore in Drentse Acht van Westerveld

Ryan sneller dan D'hoore in Drentse Acht van Westerveld