Nicky Degrendele strandt in 1/8 finales sprint op WK

Nicky Degrendele strandt in 1/8 finales sprint op WK

Nicky Degrendele heeft op het WK baanwielrennen in Apeldoorn niet kunnen stunten in het sprinttornooi. In de 1/8 finales bleek de Duitse Pauline Sophie Grabosch te sterk. Zondag rijdt Degrendele nog het keirin, waarin ze vorig jaar brons veroverde.

In de kwalificaties zette Degrendele over de 200 meter een tijd van 11.162 neer. Niet zo gek veel boven haar begin dit jaar in Minsk gevestigde nationale record van 11.005, maar op dit niveau ligt alles heel dicht bij elkaar en telt elke honderdste. Met een evenaring van haar record zou ze in de kwalificaties elfde zijn geworden, nu werd het een achttiende plaats. En dat scheelt een pak qua tegenstand in de eerstvolgende rondes van het tornooi.

In de 1/16 finales kreeg Degrendele de Britse Katy Marchant, met 11.090 een fractie sneller en vijftiende in de kwalificaties, als tegenstandster. Een nog haalbare kaart en na een door de Britse vanop 300 meter van de finish ingezette sprint kwam Degrendele nipt als winnares uit het duel (foto). De volgende ronde kondigde zich als een bijna onmogelijke opdracht aan. Met de Duitse Pauline Sophie Grabosch wachtte immers de op één na snelste van de kwalificaties (10.713). Degrendele gaf zich echter niet zomaar gewonnen, maar geraakte niet uit het wiel van de Duitse. Een stuntzege en een plaats in de kwartfinales zat er dus niet in.

“Mijn tijd en dus ook de plaats in de kwalificaties was een tegenvaller, vooral omdat ik een goed gevoel had tijdens de trainingen”, stelde Degrendele. “Ik mikte dan ook op een Belgisch record, maar dat kwam er niet uit. Tegen Marchant reed ik vervolgens zowat de perfecte race, maar tegen Grabosch verliep de wedstrijd zoals ik het eigenlijk niet wilde. Ik beschouw dit dan ook als een gemiste kans, maar uit fouten kan je leren.”

Foto MVH
 

Zevende plaats voor Kopecky in WK omnium, opnieuw goud voor Wild

Zevende plaats voor Kopecky in WK omnium, opnieuw goud voor Wild

Zilver voor Jolien D'hoore in WK scratch, lef van Kirsten Wild beloond met goud

Zilver voor Jolien D'hoore in WK scratch, lef van Kirsten Wild beloond met goud