Sels besluit seizoen met winst in Oostmalle, Cant moet opgeven na val

Sels besluit seizoen met winst in Oostmalle, Cant moet opgeven na val

Loes Sels heeft haar uitstekende seizoen afgesloten met een overwinning in de Sluitingsprijs in Oostmalle. Ze ging haar Nederlandse ploeggenote Maud Kaptheijns en Annemarie Worst vooraf. Sanne Cant bezeerde haar knie bij een val en moest opgeven.

Sels toonde kort na de start al over goede benen te beschikken door een kleine kloof te slaan op in eerste instantie Cant, Kaptheijns en Fleur Nagengast. Worst zat op dat moment nog iets verderop, maar nadat Cant in de tweede van zes ronden tot bij Sels was gereden, deed de jonge Nederlandse dat een ronde later zelf ook. Voor Kaptheijns bleek het kloofje net te groot om te overbruggen.

Net voorbij half koers probeerde Cant te versnellen, maar Worst en Sels klampten aan en toen Worst de leiding probeerde te veroveren, ging Cant tegen de grond. Ze sprong meteen weer recht, maar haar knie was serieus geraakt en de wereldkampioene kon niet meer verder. Na de eerste zorgen vertrok ze richting ziekenhuis voor een grondiger onderzoek. Een einde in mineur van haar topseizoen met de wereld-, Europese en Belgische titel en eindwinst in zowel Wereldbeker als Superprestige.

Met Sels en Worst bleven ze dus nog met zijn tweeën over vooraan, in de voorlaatste ronde was één versnelling voor Sels voldoende om haar concurrente achter te laten. Die zag zelfs Kaptheijns nog terugkeren en de tweede plaats grijpen.

“Met deze vierde zege mag ik toch wel spreken over een topseizoen”, verklaarde Sels. “Het is vooral mooi omdat er heel wat toppers aan de start stonden. Ik had niet echt een superdag, maar ik denk dat dit wel voor iedereen zal gelden op het einde van het seizoen. In het zand voelde ik me wel heel goed, al was het niet altijd gemakkelijk omdat je elke ronde opnieuw nieuwe sporen moest trekken. De val van Sanne is een spijtige zaak. Ik wil me niet echt uitspreken over een eventuele schuldvraag, maar het zorgde er wel voor dat ik nog meer geprikkeld was om voor de overwinning te gaan.”

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Loes Sels (Crelan-Charles) 46:31; 2. Maud Kaptheijns (Ned) 0:13; 3. Annemarie Worst (Ned) 0:21; 4. Laura Verdonschot 0:25; 5. Ellen Van Loy 0:52; 6. Inge van der Heijden (Ned) 0:58; 7. Fleur Nagengast (Ned) 1:31; 8. Joyce Vanderbeken 1:39; 9. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:40; 10. Karen Verhestraeten.

 

Ellen van Dijk snelt als een TGV naar zege in Spar Omloop van het Hageland

Ellen van Dijk snelt als een TGV naar zege in Spar Omloop van het Hageland

Christina Siggaard verrast met sprintzege in Omloop Het Nieuwsblad

Christina Siggaard verrast met sprintzege in Omloop Het Nieuwsblad