Laura Verdonschot na moeilijk seizoen aan de winst in Hulst

Vooral als gevolg van een laat aan het licht gekomen schimmelinfectie in de darmen kende Laura Verdonschot een heel moeilijk seizoen, maar nu heeft ze toch nog een eerste overwinning te pakken. In Hulst verwees ze Ellen Van Loy en Ceylin del Carmen Alvarado naar de dichtste ereplaatsen in de laatste Brico cross van het seizoen. Wereldkampioene Sanne Cant moest vrede nemen met plaats negen.

Enigszins verrassend was het Manon Bakker die kort na de start de koppositie opeiste en zelfs meteen een kloofje kon slaan. Laura Verdonschot en Ellen Van Loy zetten de achtervolging in en hielden het verschil beperkt, een groepje met Sanne Cant, Loes Sels, Maud Kaptheijns en Ceylin del Carmen Alvarado volgde iets verderop. Terwijl Van Loy en Verdonschot lang moesten vechten om Bakker bij te benen, wat in de derde ronde dan toch lukte, moest Cant wat ruimte laten ten opzichte van Sels, Kaptheijns en Alvarado.

Vooraan moest Bakker haar snelle start bekopen, Verdonschot moest ook alle zeilen bijzetten om in de buurt te blijven van de versnellende Van Loy. In de voorlaatste ronde geraakte Verdonschot dan toch echt in het spoor van Van Loy om vervolgens zelf een handvol seconden voorsprong te nemen. Toen Van Loy even later letterlijk een knieval maakte, was dat meteen de definitieve beslissing. Achter Van Loy reed Alvarado nog naar de derde plaats, voor Kaptheijns en Sels.

“Dit doet enorm veel deugd”, zei Verdonschot met een brede lach op het gezicht. “Na het tegenvallende WK kwam het nog in me op om misschien maar meteen mijn seizoen te beëindigen en nu sta ik hier aan het einde van een weekend dat me een derde plaats en een overwinning opleverde. Zo kan ik straks toch met een goed gevoel de zomer in. Ik had wel verwacht dat dit rondje me zou liggen, maar in de eerste wedstrijdhelft moest ik me toch vooral beperken tot aanklampen. Toen ik uiteindelijk bij Ellen was geraakt, nam ik de kop met het idee dat ik in het lopen het verschil zou kunnen maken. Er ontstond nog iets vroeger een kloofje, maar echt genieten was er in de slotronde toch niet bij. Ik zat constant te denken dat ik geen pech mocht krijgen en moest volhouden tot de finish.”

Top 10: 1. Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) 45:20; 2. Ellen Van Loy 0:15; 3. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 0:36; 4. Maud Kaptheijns (Ned) 0:48; 5. Loes Sels 0:59; 6. Elle Anderson (USA) 1:33; 7. Manon Bakker (Ned) 1:47; 8. Inge van der Heijden (Ned) 2:03; 9. Sanne Cant 2:12; 10. Alicia Franck 2:23

 

Christina Siggaard verrast met sprintzege in Omloop Het Nieuwsblad

Christina Siggaard verrast met sprintzege in Omloop Het Nieuwsblad

Cant wint in Middelkerke en pakt derde eindzege Superprestige

Cant wint in Middelkerke en pakt derde eindzege Superprestige