Cant wint in Middelkerke en pakt derde eindzege Superprestige

Cant wint in Middelkerke en pakt derde eindzege Superprestige

Sanne Cant blijft na drie jaar Superprestige Ladies Trophy de enige naam op de erelijst. Na een hevige strijd hield de wereldkampioene in Middelkerke haar enige concurrente Maud Kaptheijns achter zich. Laura Verdonschot werd derde.

Vooraf was de situatie duidelijk. Cant leidde in het klassement met één punt voorsprong op Kaptheijns, maar moest desondanks zeker voor de Nederlandse finishen omdat deze laatste meer dagzeges telde en bij gelijkheid van punten eindlaureate zou worden. Gedurende één ronde duldde het duo het gezelschap van Verdonschot, Ceylin del Carmen Alvarado, Loes Sels en Ellen Van Loy, daarna reden ze weg om er een echt onderling duel van te maken.

Het werd een schitterende strijd, waarbij ze om de beurt konden profiteren van de foutjes van de andere. In ronde drie sloeg Cant een eerste kloofje, maar een matige passage door het zand liet Kaptheijns toe om terug te keren. Een ronde later werden de rollen omgedraaid, met nu Kaptheijns die vijf seconden voorsprong verzamelde. Nu maakte de Nederlandse echter haar slechtste passage door de lange zandstrook en weer werd het duo herenigd.

Met zijn tweeën gingen ze dan ook de slotronde in. Het was Cant die in het veld meteen een serieuze versnelling plaatste om Kaptheijns onder druk te zetten. De wereldkampioene vocht een bonus van vijf seconden bijeen en hoewel ze ook in die slotronde niet helemaal foutloos bleef, was dat beslissend.

“Ik won deze winter de drie kampioenstruien en pak nu na de Wereldbeker ook een tweede klassement, een meer dan geslaagd seizoen dus”, concludeerde Cant. “Het was vandaag wel nog heel lastig. Het parcours leek met de minuut minder vlot te bollen, er volgden onvermijdelijk foutjes en dat zorgde voor wisselende kansen tussen mij en Maud. Mijn doel was om in de slotronde vol door te trekken, aan het publiek hoorde ik op zeker moment dat er een kloof was. In de slotfase kon ik de foutjes beperken en dat bleek te volstaan voor winst en de eindzege in de Superprestige.”

Foto MVH

Top 10: 1. Sanne Cant 40:23; 2. Maud Kaptheijns (Ned) 0:12; 3. Laura Verdonschot 0:48; 4. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 0:50; 5. Loes Sels 0:52; 6. Kim Van de Steene 1:08; 7. Ellen Van Loy 1:41; 8. Joyce Vanderbeken 1:47; 9. Jolien Verschueren 1:55; 10. Nikki Brammeier (GBr) 2:03.

 

Laura Verdonschot na moeilijk seizoen aan de winst in Hulst

Sanne Cant ook in Hoogstraten oppermachtig