Sanne Cant triomfeert in eigen Lille

Sanne Cant triomfeert in eigen Lille

In de trui van wereldkampioene is Sanne Cant erin geslaagd om in eigen Lille de slotmanche van de IJsboerke Ladies Trophy te winnen. Ze ging met Maud Kaptheijns en Annemarie Worst twee Nederlandse dames vooraf. Katherine Compton was voor de start al zeker van eindwinst.

Zoals ze vooral in de eerste helft van het seizoen wel vaker deed, pakte Kaptheijns uit met een snelle start. Cant was aanvankelijk de enige die kon volgen, Worst slaagde er op het einde van de eerste ronde in om eveneens aan te pikken. Compton was na een val en daaruit voortvloeiende schoenproblemen ondertussen vrij ver teruggeslagen, nog een eind achter eerste achtervolgsters Ellen Van Loy, Manon Bakker, Laura Verdonschot en Loes Sels.

Ongeveer half koers achtte Cant de tijd rijp om zelf een stevige versnelling te plaatsen. Worst ging meteen overboord, Kaptheijns spartelde langer tegen maar ook zij zag de wereldkampioene seconde na seconde iets verder wegrijden. Cant kon in de laatste hectometers dan ook volop genieten van haar vijfde overwinning in de IJsboerke Ladies Trophy 2017-2018. Achter Kaptheijns en Worst kwam Verdonschot als winnares uit een verbeten duel met Bakker voor de vierde plaats. Eindwinnares Compton werd na een inhaalrace nog zevende, achter Sels.

“Voor eigen publiek winnen in de regenboogtrui, veel mooier kan het niet worden”, zei Cant na haar zeventiende overwinning van het seizoen. “De vele toeschouwers zorgden voor sfeer en in de slotronde was het dan ook volop genieten. Toen ik versnelde, was ik niet zeker of het gezien de snelle omloop echt mogelijk zou zijn om weg te rijden, maar ik had toch snel enkele seconden voorsprong opgebouwd en besliste dan ook om er vol voor te gaan.”

Foto MVH

Top 10: 1. Sanne Cant 44:45; 2. Maud Kaptheijns (Ned) 0:13; 3. Annemarie Worst (Ned) 0:38; 4. Laura Verdonschot 0:55; 5. Manon Bakker (Ned) 1:01; 6. Loes Sels 1:14; 7. Katherine Compton (USA) 1:42; 8. Ellen Van Loy 1:59; 9. Nikki Brammeier (GBr) 2:00; 10. Alice Maria Arzuffi (Ita) 2:14.

Eindstand IJsboerke Ladies Trophy: 1. Katherine Compton (USA) 5u48:50; 2. Nikki Brammeier (GBr) 6:11; 3. Maud Kaptheijns (Ned) 6:26; 4. Helen Wyman (GBr) 8:10; 5. Sanne Cant 8:30; 6. Ellen Van Loy 12:05; 7. Kim Van de Steene 15:28; 8. Loes Sels 17:57; 9. Laura Verdonschot 20:01; 10. Karen Verhestraeten 23:25.

Sanne Cant ook in Hoogstraten oppermachtig

Marianne Vos sluit winterseizoen af met solozege in Maldegem

Marianne Vos sluit winterseizoen af met solozege in Maldegem