Lucinda Brand met vallen en opstaan naar winst in Overijse

Ondanks meerdere schuivers heeft Lucinda Brand de Druivencross in Overijse op haar naam geschreven. In de slotfase rekende de Nederlandse kampioene af met Nikki Brammeier, Eva Lechner werd op ruime achterstand derde.

Nog steeds heel veel dames op stage en mede daardoor kwamen amper 22 rensters aan de start voor een echte moddercross. Brammeier en Ellen Van Loy schoten het best uit de startblokken, maar nog in de openingsronde moest Van Loy na een val met een pijnlijke knie opgeven. Zo werd Brand de eerste achtervolgster op Brammeier. Eva Lechner, Ffion James, Loes Sels, Harriet Harnden en de matig gestarte Alice Maria Arzuffi keken al snel tegen een ruime achterstand aan.

Er volgde een hevige strijd tussen Brammeier en Brand, waarbij deze laatste meermaals een schuiver maakte en vervolgens opnieuw in de achtervolging moest. In de voorlaatste ronde leek de Nederlandse kampioene dan toch de bovenhand te kunnen halen, maar na haar meest spectaculaire val van de namiddag zag ze Brammeier toch weer een eindje voor zich uit rijden. In de slotronde ging Brand nogmaals voorbij de Britse en deze keer maakte ze geen fouten meer.

“Telkens ik extra geconcentreerd een afdaling aanvatte, ging ik tegen de grond”, zei Brand. “Een meer onbevangen aanpak was misschien een betere optie geweest. Dank trouwens aan de toeschouwers die me bij momenten hebben opgevangen. Hoe dan ook werd het een fel duel met Nikki en ik ben blij dat ik uiteindelijk ondanks al die foutjes de zege kon grijpen.”

Top 10: 1. Lucinda Brand (Ned) 47:20; 2. Nikki Brammeier (GBr) 0:11; 3. Eva Lechner (Ita) 1:34; 4. Alice Maria Arzuffi (Ita) 2:18; 5. Loes Sels 2:20; 6. Ffion James (GBr) 2:21; 7. Harriet Harnden (GBr) 2:47; 8. Marion Norbert Riberolle (Fra) 3:53; 9. Shirin van Anrooij (Ned) 4:32; 10. Pauline Delhaye (Fra) 5:01.

Denise Betsema heerst in Antwerpse Scheldecross

Maud Kaptheijns komt met winst in Essen weer aan de oppervlakte

Maud Kaptheijns komt met winst in Essen weer aan de oppervlakte