Brand rekent in slotronde af met Sels in Bredene

Lucinda Brand heeft in Bredene haar vijfde cross van het seizoen gewonnen. In de slotronde reed ze weergaloos weg van een sterke Loes Sels.

Sels eiste al snel de koppositie op en toen de op de tweede plaats rijdende Katherine Compton een schuiver maakte, kon ze enkele seconden voorsprong nemen. Brand was een ronde later de enige die erin slaagde om de kloof te overbruggen. Eva Lechner, Alice Maria Arzuffi en Yara Kastelijn namen het commando in de achtervolging, maar zagen hun achterstand toch stilaan oplopen.

Vooraan maakten Brand en Sels er een boeiend duel van. Hoewel de Nederlandse kampioene Sels enkele keren serieus onder druk zette, brak deze laatste niet. In de voorlaatste ronde nam Sels het commando over en probeerde ze op haar beurt om Brand af te schudden. Zonder succes echter en dus gingen ze samen de slotronde in. Lechner was ondertussen solo op weg naar plaats drie.

Een nieuwe versnelling van Brand was er te veel aan voor Sels. Meter na meter, seconde na seconde zag ze de verbeten Nederlandse verder wegrijden Voor Brand was het na Loenhout vrijdag meteen de tweede overwinning in evenveel dagen. “Met Namen erbij drie op vier deze week ook, ik heb me nooit eerder zo goed gevoeld op een crossfiets”, stelde Brand. “Als je conditioneel top bent, gaat het doorgaans ook technisch wat vlotter. Ik moest vandaag ook op mijn best zijn, want het was een zwaar parcours en Loes reed een heel sterke wedstrijd.”

“Ik rijd de jongste tijd met een heel goed gevoel rond, enkel aan de tempoversnellingen is nog wat werk”, zei Sels. “In de slotronde kreeg ik ook wat last van rugpijn, iets wat zich al sinds Zolder manifesteert. Ik heb er wellicht nood aan om me eens goed onder handen te laten nemen.”

Top 10: 1. Lucinda Brand (Ned) 44:33; 2. Loes Sels 0:09; 3. Eva Lechner (Ita) 0:41; 4. Yara Kastelijn (Ned) 0:51; 5. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:01; 6. Lucia Gonzalez Blanco (Spa) 1:02; 7. Fleur Nagengast (Ned) 1:09; 8. Rebecca Fahringer (USA) 1:42; 9. Joyce Vanderbeken 1:53; 10. Elle Anderson (USA) 2:07.

Sanne Cant wint na boeiend kijkstuk in Diegem

Brand sprint sneller dan Cant in Loenhout