Lotte Kopecky verovert nationale titel omnium

Met Lotte Kopecky heeft de uitgesproken topfavoriete in Gent de Belgische titel omnium veroverd. Bij de jeugd gingen de driekleuren naar juniore Katrijn De Clercq en nieuwelinge Marith Vanhove.

Saartje Vandenbroucke schreef met de scratch het openingsnummer op haar naam voor Kopecky en Shari Bossuyt, daarna domineerde Kopecky met winst in de temporace en de afvalling. Ook Gilke Croket deed het in die nummers uitstekend met een derde en een tweede plaats, wat haar voor aanvang van de afsluitende puntenkoers op plaats twee bracht. Vandenbroucke stond nog op plaats drie, ook Bossuyt en Annelies Dom mochten nog hopen op een medaille.

In de puntenkoers zette Kopecky helemaal de puntjes op de i met onder meer twee winstronden, goed voor veertig bonuspunten. Croket mengde zich niet in de sprints, maar door ook één keer rond te rijden, stelde ze haar zilveren medaille net veilig. Vandenbroucke, Bossuyt en Dom vochten een verbeten strijd uit om het brons, uiteindelijk ging die medaille nipt naar de jonge Bossuyt. Ze totaliseerde amper twee punten meer dan haar beide concurrentes.

Geen discussie over winst bij de jeugd. Zowel Katrijn De Clercq bij de junioren als Marith Vanhove bij de nieuwelingen wonnen alle onderdelen en veroverden onbedreigd de titel. Sara Maes en Nele Van Assche mochten mee op het podium bij de junioren, bij de jongsten was die eer weggelegd voor Aaike Cools en Jolien Van Coninckxloey.

Doltcini-Van Eyck met Belgische en Franse aanwinsten naar 2019

Doltcini-Van Eyck met Belgische en Franse aanwinsten naar 2019

Sanne Cant houdt Loes Sels af in Sint-Niklaas