Cant sprint sneller dan Verdonschot in Mol

Wereldkampioene Sanne Cant heeft net als in 2016 de Zilvermeercross in Mol op haar naam geschreven. In een sprint toonde ze zich sneller dan Laura Verdonschot.

Het was de jonge Nederlandse Inge van der Heijden die het best startte en ook al snel een mooi kloofje kon slaan ten opzichte van Cant, Verdonschot, Loes Sels en Kim Van de Steene. Toen Verdonschot serieus doortrok, kon enkel Cant meeschuiven en zij dichtten ook de kloof naar Van der Heijden, waardoor we drie leidsters kregen.

Verdonschot gaf telkens een uitstekende indruk in het zand, maar echt een duidelijk verschil maken lukte niet. Ook Cant deelde enkele prikken uit en bij het ingaan van de slotronde had de wereldkampioene een vijftal seconden voorsprong op Verdonschot en Van der Heijden. Niet voldoende, want even later kwam het achtervolgende duo opnieuw aansluiten.

Met Van der Heijden als bevoorrechte toeschouwer leverden Cant en Verdonschot hevig strijd om als eerste de belangrijkste stroken te kunnen aanvatten. Cant veroverde de leiding door sneller lopend de materiaalpost te nemen, maar Verdonschot beet zich wel vast in het wiel. In de sprint had ze echter geen verhaal tegen de wereldkampioene.

“Heel plezant dat ik nog eens kon winnen”, zei Cant. “Het is nog maar de vierde keer dit seizoen en ook al even geleden, het doet dus deugd. Toen ik na een foutje van Laura een kleine kloof kreeg, ben ik gewoon mijn tempo blijven rijden omdat je op dit parcours snel een foutje maakt als je het wil forceren. Laura en Inge konden opnieuw aansluiten, maar ik voelde wel dat ik voor de sprint nog een versnelling in de benen had.”

Top 10: 1. Sanne Cant 40:51; 2. Laura Verdonschot 0:03; 3. Inge van der Heijden (Ned) 0:08; 4. Loes Sels 0:28; 5. Kim Van de Steene 1:01; 6. Sophie de Boer (Ned) 1:18; 7. Joyce Vanderbeken 1:51; 8. Maghalie Rochette (Can) 2:17; 9. Puck Pieterse (Ned) 2:30; 10. Aniek van Alphen (Ned) 2:39.

Maud Kaptheijns komt met winst in Essen weer aan de oppervlakte

Maud Kaptheijns komt met winst in Essen weer aan de oppervlakte

Ellen Van Loy solo naar eerste seizoenszege in Hasselt

Ellen Van Loy solo naar eerste seizoenszege in Hasselt