Equano-Wase Zon sterk verjongd richting nieuw seizoen

Equano-Wase Zon sterk verjongd richting nieuw seizoen

Het Equano-Wase Zon Cycling Team van Nico De Roeck, in het peloton sinds 2017, heeft met het oog op 2019 een hele metamorfose ondergaan. De kern werd vooral heel erg verjongd.

Toen het seizoen 2018 werd aangevat, waren er met Anke Van Rompay en de Italiaanse Gaia Tortolina (foto) amper twee rensters jonger dan 23 jaar, nu zitten maar liefst negen beloften in de elitekern op een totaal van zeventien rensters. Naast de reeds geciteerde Van Rompay en Tortolina zijn dat verder onder meer de Israëlische Roni Fishman, in de loop van 2018 al bij de ploeg gekomen, en de Poolse Karolina Perekitko, overgekomen van Sprinters Malderen.

Vooral opvallend zijn echter de vijf Belgische eerstejaars die vanuit de juniorencategorie richting Equano zijn getrokken. Louise Lameire, Ines Malfait, Fleur Vandecaveye, Sarah Van Severen en Anthea Vansteenkiste zullen hun eerste stappen bij de elite in de kleuren van het Wase team zetten. In samenwerking met Breakaway coaching en Het Atelier wordt voor hen een intensieve trainingsaanpak en begeleiding uitgewerkt.

Foto Paul Hinninck

Rensters 2019 (elite): Eveline Baele, Delphine Brits, Naïka Deneef, Marie Flataas (Nor), Roni Fishman (Isr), Elyse Fraser (NZl), Anka Hermans, Louise Lameire, Ines Malfait, Karolina Perekitko (Pol), Katrien Rubbens, Gaia Tortolina (Ita), Fleur Vandecaveye, Hanneke Van Gucht, Anke Van Rompay, Sarah Van Severen, Anthea Vanstaankiste.

Ellen Van Loy solo naar eerste seizoenszege in Hasselt

Ellen Van Loy solo naar eerste seizoenszege in Hasselt

Thalita de Jong vanaf 1 januari in eenmansploeg

Thalita de Jong vanaf 1 januari in eenmansploeg