Denise Betsema pakt winst in eerste Ambiancecross in Wachtebeke

Denise Betsema (Marlux-Bingoal) komt als eerste naam op de erelijst van de gloednieuwe Ambiancecross. In Wachtebeke versloeg ze in een sprint Alice Maria Arzuffi, tot grote vreugde van haar ploegleider en organisator van deze cross Jurgen Mettepenningen.

Eerste editie van deze nieuwe losse cross, maar toch stond één dag voor de Wereldbeker van Koksijde een heel mooi deelnemersveld aan de start. Helemaal voluit gingen de dames niet meteen, halverwege kwam zelfs nog een kopgroep van tien rensters door met Maud Kaptheijns, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Ellen Van Loy, Denise Betsema, Sanne Cant, Laura Verdonschot, Loes Sels, Alice Maria Arzuffi en de zestienjarige Puck Pieterse.

Het was Betsema die vervolgens het tempo opdreef, enkel Van Loy, Worst en Arzuffi gingen mee in haar spoor. Even later bleven enkel nog Betsema en Arzuffi over, Van Loy en Worst vielen terug tot bij hun vroegere gezellen. Bij de achtervolgsters nam Cant vervolgens het kopwerk voor haar rekening, maar bij het ingaan van de slotronde bedroeg het verschil toch tien seconden.

Vooraan probeerde Arzuffi druk te zetten, maar Betsema beet zich vast in het wiel van de Italiaanse en bleek de snelste in de sprint. In de strijd om plaats drie leek even Sels de bovenhand te zullen halen, maar uiteindelijk zag ze nog Europees kampioene Worst passeren.

“Als het tot een sprint met Alice zou komen, wist ik me wel vrij zegezeker”, stelde Betsema. “Het was echter niet eenvoudig om in de slotronde in haar spoor te blijven. Eens in de laatste rechte lijn had ik er wel vertrouwen in dat ik het zou kunnen afmaken. Dat deze wedstrijd door mijn ploegleider werd georganiseerd, zorgde toch wel voor extra motivatie en dan is het des te mooier als je de overwinning kan pakken.”

Top 10: 1. Denise Betsema (Ned) 43:00; 2. Alice Maria Arzuffi (Ita); 3. Annemarie Worst (Ned) 0:13; 4. Loes Sels 0:16; 5. Ellen Van Loy 0:19; 6. Maud Kaptheijns (Ned) 0:20; 7. Laura Verdonschot 0:21; 8. Sanne Cant 0:22; 9. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 0:36; 10. Helen Wyman (GBr) 0:51.

Betsema nu ook in Wereldbeker van Koksijde de beste

Nieuw ILLI-Bikes Cycling Team start met veertien eliterensters

Nieuw ILLI-Bikes Cycling Team start met veertien eliterensters