Nieuw ILLI-Bikes Cycling Team start met veertien eliterensters

Nieuw ILLI-Bikes Cycling Team start met veertien eliterensters

Het was al even bekend dat het ILLI-Bikes Cycling Team in 2019 ook een damesploeg in stelling zou brengen, ondertussen is de kern compleet. Bij de elite zullen veertien rensters aantreden.

Meest opvallende naam is uiteraard die van Sofie Goos. Recent stopte ze als triatlete na een succesrijke carrière van dertien jaar en ondertussen opende ze met haar partner ook een fietswinkel in Antwerpen. De competitiesport helemaal vaarwel zeggen doet de 38-jarige Antwerpse dus niet en in 2019 waagt ze haar kans in het wielrennen. Met de GP Sofie Goos in Borgerhout was ze overigens al twee jaar ‘aanwezig’ in het dameswielrennen.

Gilke Croket (foto) is een andere bekende naam bij het nieuwe team. Zij blijft naast de weg ook actief op de piste, waar ze tot de nationale selectie behoort. Verder is er de comeback van Nele Armee, zus van profrenner Sander, en wordt er daarnaast vooral met jongeren gewerkt, zoals Ditte Lenseclaes, Justine Louchaert en de Nederlandse Lindy van Anrooij.

Foto Paul Hinninck

Rensters 2019 (elite): Nele Armee, Gilke Croket, Michelle Geoghegan (Ier), Sofie Goos, Sabine Heij (Ned), Ditte Lenseclaes, Justine Louchaert, Savannah Morgan (GBr), Ashleigh Parsons (Z-Af), Aline Seitz (Zwi), Tiana Troch, Lindy van Anrooij (Ned), Liena Vanderheyden, Andrea Waldis (Zwi).

Denise Betsema pakt winst in eerste Ambiancecross in Wachtebeke

Multum Accountants nieuwe naam voor afgeslankte ploeg van Jos Coolens

Multum Accountants nieuwe naam voor afgeslankte ploeg van Jos Coolens