Multum Accountants nieuwe naam voor afgeslankte ploeg van Jos Coolens

Multum Accountants nieuwe naam voor afgeslankte ploeg van Jos Coolens

Zeg niet langer Autoglas Wetteren, maar Multum Accountants Ladies Cyclingteam. Dat is de nieuwe naam van de ploeg van Jos Coolens die overigens een serieuze metamorfose onderging.

Tijdens de huldiging van de laureaten van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen begin oktober liet Coolens al uitschijnen dat er veel veranderingen op til waren na een ontgoochelend seizoen. Fien Delbaere was met onder meer een tweede plaats in de Flanders Ladies Classic een schaars lichtpuntje. Zij krijgt volgend seizoen opnieuw een kans bij een UCI-team.

Er kwam met het oog op 2019 niet alleen een nieuwe naamsponsor, ook de elitekern ziet er helemaal anders uit dan een jaar geleden. Een stuk kleiner om te beginnen. Er staan momenteel veertien rensters op de lijst en tenzij er zich nog een unieke opportuniteit voordoet, zou het daar ook bij blijven. Kim Van den Steen, Sarah Borremans, Marthe De Ruysscher, Carolien Haers, de Deense Josefine Huitfeldt en de Ierse Lauren Creamer bleven aan boord.

Andere opvallende naam is die van Daniela Gass. De ondertussen 38-jarige Duitse reed in 2014 en 2015 al bij Coolens en was afgelopen zomer nog goed voor een overwinning in Uitbergen. Op het einde van het seizoen trok ze al opnieuw het shirt van de ploeg aan en veroverde ze nog een derde plaats in Berlare. Ellen Feytens en Aiko Uyttenhove, respectievelijk derde en vierde in het BK in Lacs de l’Eau d’Heure, maken binnen de ploeg de overstap van junior naar elite.

Foto Paul Hinninck

Rensters 2019: Sarah Borremans, Lauren Creamer (Ier), Alicia Evans (NZl), Myrthe De Ruysscher, Ellen Feytens, Daniela Gass (Dui), Carolien Haers, Josefine Huitfeldt (Den), Hanna Johansson (Zwe), Liliane Leenknegt, Eeva Sarlin (Fin), Josie Shepherd (GBr), Aiko Uyttenhove, Kim Van den Steen.

Nieuw ILLI-Bikes Cycling Team start met veertien eliterensters

Nieuw ILLI-Bikes Cycling Team start met veertien eliterensters

Keukens Redant met uitgebreide kern naar 2019

Keukens Redant met uitgebreide kern naar 2019