Keukens Redant met uitgebreide kern naar 2019

Keukens Redant met uitgebreide kern naar 2019

Het Keukens Redant Cycling Team werd met het oog op volgend seizoen andermaal uitgebreid. Vorig jaar ging het aantal eliterensters al van twaalf naar zestien, 2019 zal worden aangevat met een kern van twintig.

Bij de nieuwkomers is de 28-jarige Noorse Stine Borgli de opvallendste naam. Ze komt over van Autoglas Wetteren, reed in het voorjaar van 2018 enkele keren top twintig in wedstrijden van de Lotto Cycling Cup en was ook derde in het Noorse kampioenschap. Als lid van een Noorse selectie deed ze het in het najaar goed in de Ronde van Noorwegen (Women’s World Tour) en de Ronde van de Ardèche, waarna ze in het lastige WK in Innsbruck als 29ste net achter eerste Belgische Sofie De Vuyst eindigde.

Andere nieuwkomers zijn Lana Petit, Evy Tillaert, Ayse Van Laethem, de Britse Rachel Jary en de Nederlandse Quinty van de Guchte. Luca De Langhe en Amber Lacompte maken binnen het team de overstap van juniores naar elite. Lensy Debboudt, vorig seizoen nog goed voor overwinningen in Haaltert en Berlare, doet er op haar 41ste opnieuw een jaartje bij.

Foto Paul Hinninck

Rensters 2019 (elite): Ine Allaert, Stine Borgli (Nor), Evelien Debboudt, Lensy Debboudt, Sylvia Debboudt, Luca De Langhe, Malin Eriksen (Nor), Brenda Goessens, Rachel Jary (GBr), Amber Lacompte, Jessica Lane (Aus), Vibeke Lystad (Nor), Lone Meertens, Lana Petit, Birgitte Ravndal (Nor), Evy Tillaert, Quinty van de Guchte (Ned), Elise Vander Sande, Katie Van Geyte, Ayse Van Laethem.

Multum Accountants nieuwe naam voor afgeslankte ploeg van Jos Coolens

Multum Accountants nieuwe naam voor afgeslankte ploeg van Jos Coolens

Worst sprint naar winst in Hamme, Cant verovert leiding Sack Ladies Trophy