Worst sprint naar winst in Hamme, Cant verovert leiding Sack Ladies Trophy

Annemarie Worst schreef in Hamme de derde manche van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy op haar naam. In een sprint versloeg ze Sanne Cant en Ellen Van Loy. Die worden wel eerste en tweede in het klassement.

Kim Van de Steene, voor de start nog leidster, belandde na een gemiste start rond positie twintig en keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Vooraan pakte Cant in de tweede ronde de vijftien bonificatieseconden mee, wat haar virtueel al tot op negen seconden van Van de Steene bracht. Die kon wel een aantal plaatsen goedmaken, maar volgde op dat moment wel al op een halve minuut van een ruime kopgroep met naast Cant ook nog Worst, Van Loy, Laura Verdonschot, Loes Sels, Alice Maria Arzuffi, Katherine Compton en Eva Lechner.

Die gingen ook samen de slotronde in. Arzuffi eiste de koppositie op en dreef het tempo de hoogte in. Vooral op de strook langs het water werd er serieus gebikkeld voor de posities. Worst probeerde in één beweging van plaats drie naar de kop te rijden, maar haar Italiaanse ploeggenote kon haar net afhouden. Ook Van Loy en Cant bleven in het spoor, de wereldkampioene pakte even later de derde plaats over. Toen al was duidelijk dat het tot een sprint zou komen. Worst kwam vlot uit het wiel van Arzuffi en nam meteen enkele fietslengten, Cant kwam niet meer dichterbij en werd tweede, ook Van Loy ging in de slotmeters nog voorbij Arzuffi naar plaats drie.

“Wat een spannende cross met een ruime kopgroep waar niemand echt beter bleek dan de rest”, zei Worst. “Aan het water wilde ik de leiding overnemen van Alice, maar dat lukte net niet. Daarna was het heel smal met nauwelijks nog kans om op te schuiven. Ik besliste daarom om goed in het wiel te blijven en alles op de sprint te zetten.”

“Het is leuk om als leidster naar de volgende wedstrijd te kunnen gaan, maar uiteraard had ik liever ook de dagzege gepakt”, stelde Cant. “Langs de vijver slaagde ik erin om wat op te schuiven tot in het spoor van Worst, maar zij trok zich heel snel op gang in de laatste rechte lijn en dat bleek beslissend. De wedstrijd mocht overigens best een rondje langer zijn geweest. Volgens het reglement moeten we tussen de veertig en vijftig minuten crossen, maar gisteren haalden we maar net die veertig en vandaag zelfs niet. Het is mooi dat ze ons gelijk willen behandelen qua prijzengeld en dergelijke, laat ons dan ook maar op wedstrijden van vijftig minuten mikken.”

Top 10: 1. Annemarie Worst (Ned) 39:06; 2. Sanne Cant 0:01; 3. Ellen Van Loy; 4. Alice Maria Arzuffi (Ita); 5. Loes Sels 0:03; 6. Laura Verdonschot 0:04; 7. Katherine Compton (USA) 0:06; 8. Eva Lechner (Ita) 0:21; 9. Yara Kastelijn (Ned) 0:49; 10. Puck Pieterse (Ned) 0:53.

Keukens Redant met uitgebreide kern naar 2019

Keukens Redant met uitgebreide kern naar 2019

Lucinda Brand boekt winst in Wereldbeker Tabor