Kim Van de Steene heerst op Koppenberg

Kim Van de Steene heerst op Koppenberg

Na haar zege in Boom en de derde plaats in Ruddervoorde in het kader van de Superprestige heeft Kim Van de Steene nu ook de openingsmanche van de Sack Ladies Trophy op de Koppenberg gewonnen. De ideale manier om haar eerder op de dag aangekondigde contractverlenging bij Tarteletto-Isorex te vieren. Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst grepen de resterende podiumplaatsen.

Doorgaans moet Van de Steene in de achtervolging, nu had ze aan de aanloopbeklimming van de Koppenberg genoeg om tot helemaal vooraan te rijden. In haar spoor volgden Worst, Nikki Brammeier, viervoudig winnares Helen Wyman, Geerte Hoeke, Sanne Cant en Arzuffi. Na een schuiver, waarbij ook een sluiting van haar schoen loskwam, viel Van de Steene echter een eindje terug, tot bij de na een matige start stilaan aanpikkende Katherine Compton.

Terwijl de ploeggenotes Worst en Arzuffi een kloofje konden slaan, rukte Van de Steene al snel opnieuw op naar plaats drie, voor Brammeier, Hoeke, Cant, Wyman, Ellen Van Loy en Compton. Arzuffi, Worst en Van de Steene pikten ook de bonificatieseconden mee. Bij de volgende beklimming van de Koppenberg dichtte deze laatste het kloofje naar het kopduo, het groepje met Hoeke, Cant, Van Loy, Brammeier en Compton volgde toen al op iets meer dan twintig seconden.

Dat verschil werd aanvankelijk nog iets groter, maar Van Loy slaagde er vervolgens in om terug te keren tot op vijftien seconden. Toen Van de Steene een volgende beklimming aangreep om opnieuw te versnellen, werd die kloof echter opnieuw groter. Het beukwerk van de ontketende Van de Steene deed ondertussen ook Arzuffi en Worst buigen. In de slotronde reed de Zomergemse nog een ruime voorsprong bij elkaar en zo werd ze na tweemaal Jolien Verschueren (2015 en 2016) de tweede Belgische winnares ooit op de Koppenberg.

Podium Koppenberg.jpg

“Hopelijk is Jolien er volgend jaar ook opnieuw bij en staan we dan misschien wel samen op het podium”, dacht Van de Steene aan haar voorgangster die momenteel strijd levert tegen kanker. “Hier winnen is echt een droom die uitkomt, zowat het schoonste wat er is. Mijn plan was om meteen bij de eerste beklimming naar de kop te rijden en de concurrentie onder druk te zetten. Dat lukte, maar die schuiver zorgde ervoor dat ik toch even het vertrouwen kwijt was in de bochten. Bergop kon ik dat wel compenseren.”

“Waarom ik dit seizoen zo sterk naar voren kom? Een beetje een combinatie van verschillende zaken, denk ik. Sinds vorig jaar kan ik wat meer en beter trainen, er is al eens meer tijd voor een goede massage, de kinderen zijn stilaan wat ouder waardoor ik ook iets meer kan slapen… Met mijn recente resultaten is het seizoen eigenlijk al geslaagd, maar er mag altijd nog wat bijkomen, te beginnen met een sterke prestatie in het EK van komende zondag.”

Foto’s Sportfoto.be

Top 10: 1. Kim Van de Steene 47:24; 2. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:21; 3. Annemarie Worst (Ned) 0:27; 4. Ellen Van Loy 0:47; 5. Geerte Hoeke (Ned) 0:52; 6. Sanne Cant 0:58; 7. Nikki Brammeier (GBr) 1:16; 8. Helen Wyman (GBr) 1:22; 9. Eva Lechner (Ita) 1:36; 10. Elle Anderson (USA) 1:46.

Nederland boven in EK, titel voor Annemarie Worst

Jolien D'hoore: "Overstap naar Boels-Dolmans voelt aan als thuiskomen"

Jolien D'hoore: "Overstap naar Boels-Dolmans voelt aan als thuiskomen"