Isorex-No Aqua Ladies Cycling sterk vernieuwd naar 2019

Isorex-No Aqua Ladies Cycling sterk vernieuwd naar 2019

Het Isorex-No Aqua Ladies Cycling Team heeft het huiswerk voor het seizoen 2019 al bijna klaar. Er zullen 25 rensters deel uitmaken van de ploeg die doorgaat met dezelfde twee hoofdsponsors, 24 namen daarvan zijn al bekend.

Het team wordt heel sterk vernieuwd, vooral dan wat de Belgische rensters betreft. Enkel Jasmien De Boeck, die ook tot de ploegleiding behoort, Isabel Vandewalle, Marjolein Moreau, Silke D’hont, Jolien Vanhove en Mieke Leeman blijven aan boord. Daarnaast zijn er negen Belgische nieuwkomers. Meest opvallende naam daarbij is Femke Verstichelen, de voorbije twee seizoenen respectievelijk winnares en tweede in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Zij moet in staat worden geacht om zeker in het nationale circuit voor de nodige ereplaatsen en wellicht enkele zeges te zorgen.

“We hebben een serieuze vernieuwing doorgevoerd en daarbij vooral gekozen voor gemotiveerde jonge rensters die bereid zijn om te leren van onze dames met al wat meer ervaring. Druk of hoge verwachtingen leggen we hen niet op, ze krijgen de tijd om zich verder te ontplooien”, zegt ploegleider Fabian Helderweirt, die anderzijds ook heel blij is met het feit dat de meeste van zijn buitenlandse rensters hun contract hebben verlengd. “Dat is heel belangrijk om een hecht team te kunnen smeden. Als dat lukt, heb je al een belangrijke stap richting goede resultaten gezet.”

Isorex-No Aqua vormt voortaan ook een cluster met de dames jeugd van Onder Ons Parike, waar Isorex al jaren een trouwe co-sponsor was. “We gaan heel nauw samenwerken”, stelt Helderweirt. “Parike doet enorm veel inspanningen voor de jeugd, het zal een meerwaarde zijn als hun rensters na hun laatste jaar als junior kunnen doorstromen naar ons eliteteam.”

Foto Paul Hinninck

Rensters 2019: Elise Anthonissen, Margot Bourguignon, Laura Bragano, Jasmien De Boeck, Camille Delestrait, Paquita Derie, Yasmine De Wulf, Silke D’hont, Antonia Gröndahl (Fin), Chane Jonker (Z-Af), Kerry Jonker (Aus), Crystal Lane-Wright (GBr), Mieke Leeman, Alyssa Lurquin, Marjolein Moreau, Mathilde Nigul (Est), Amber Spriet, Isabella Stone (GBr), Andrea Terjesen (Nor), Isabel Vandewalle, Jolien Vanhove, Femke Verstichelen, Kate Wightman (NZl), Hilla Yizhaq (Isr) en nog 1 toe te voegen naam.

Sanne Cant slaat toe in slotfase van Rapencross in Lokeren

Marianne Vos heerst op de Hotond in Ronse