Marianne Vos heerst op de Hotond in Ronse

Marianne Vos is de eerste die dit seizoen een tweede belangrijke cross wist te winnen. Na haar zege in de Wereldbeker in Waterloo was ze nu de beste op de Hotond in Ronse. Met Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst kwamen nog twee rensters op het podium die zaterdag hadden gepast voor de cross in Meulebeke.

De Italiaanse kampioene Eva Lechner nam de beste start in Ronse, maar zij viel snel en ver terug. Al in de tweede van zes ronden plaatste Vos een eerste versnelling. In eerste instantie kon enkel Worst mee in haar spoor, maar even later kwam de matig gestarte Arzuffi aansluiten. Ook Ellen Van Loy en Ceylin del Carmen Alvarado konden nog aanpikken, zodat half koers vijf leidsters de finishlijn passeerden met vijftien seconden voorsprong op Kim Van de Steene. Sanne Cant, de winnares van zaterdag, volgde verderop in het gezelschap van Inge van der Heijden, Nikki Brammeier en Sophie de Boer.

Vooraan bleven de vijf anderhalve ronde samen, daarna zorgde Vos opnieuw voor een serieuze tempoversnelling. Andermaal leek Worst als enige mee te kunnen, maar toen Vos nog een keer op de trappers ging lopen, moest ook zij passen. Vos op weg naar winst dus, Worst zag in de strijd om de tweede plaats nog haar Italiaanse ploeggenote Arzuffi passeren.

“Dit is een heel mooie, maar ook lastige omloop”, stelde Vos. “Het was niet evident om alleen het verschil te maken en die inspanning door te trekken. In de voorlaatste ronde voelde ik dat de rest het wat moeilijk begon te krijgen en dat leek me het ideale moment om te versnellen. In eerste instantie kon Annemarie nog mee, maar uiteindelijk kon ik toch een kloofje slaan en die voorsprong vervolgens nog wat uitbreiden.”

Top 10: 1. Marianne Vos (Ned) 44:03; 2. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:10; 3. Annemarie Worst (Ned) 0:18; 4. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 0:40; 5. Ellen Van Loy 0:44; 6. Kim Van de Steene 0:46; 7. Inge van der Heijden (Ned) 1:45; 8. Nikki Brammeier (GBr) 1:51; 9. Sanne Cant 1:57; 10. Sophie de Boer (Ned) 2:05.

Isorex-No Aqua Ladies Cycling sterk vernieuwd naar 2019

Isorex-No Aqua Ladies Cycling sterk vernieuwd naar 2019

Sanne Cant boekt eerste zege van seizoen in Meulebeke

Sanne Cant boekt eerste zege van seizoen in Meulebeke