Sanne Cant boekt eerste zege van seizoen in Meulebeke

Sanne Cant boekt eerste zege van seizoen in Meulebeke

In de Brico cross van Meulebeke heeft wereldkampioene Sanne Cant haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. In een boeiende strijd met vijf hoofdrolspeelsters toonde ze zich in de slotronde sterker dan Ellen Van Loy en Loes Sels.

Van Loy, Sels en Laura Verdonschot konden na een goede start al in de eerste ronde een kloofje slaan, Cant was pas als achtste weg en had even wat tijd nodig om de achtervolging te kunnen inzetten. In het gezelschap van de jonge Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado slaagde ze daar in de loop van de tweede ronde wel in, zodat een kopgroep van vijf werd gevormd. De Amerikaanse Elle Anderson leek met een achterstand van amper tien seconden ook nog kans te maken om vooraan aan te sluiten, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Net voorbij half koers eiste Cant een eerste keer de leiding op en toen Van Loy zich achter haar vastreed in de zandbak en daarbij ook de rest hinderde, kon de wereldkampioene enkele meters voorsprong nemen. Toch slaagden de andere vier er vrij vlot in om terug te keren. Een ronde later probeerde Verdonschot, de voorbije weken niet in de Verenigde Staten voor de Wereldbeker maar goed voor overwinningen in Zwitserland en Tsjechië, te versnellen, maar ook zij slaagde er niet in om afstand te nemen.

De vijf gingen dan ook samen de slotronde in.Van Loy won het gevecht voor de koppositie, maar aan de balkjes moest ze toch toezien hoe Cant vinniger voor de dag kwam en de leiding overnam. De wereldkampioene ging hiel diep om met enkele meters voorsprong de atletiekpiste op te draaien, maar dat was dan wel meteen genoeg voor de winst. Van Loy hield de tweede plaats vast, voor Sels, Alvarado en Verdonschot.

“Een eerste overwinning zorgt altijd voor de nodige opluchting”, zei Cant, die na de finish languit op de grond even moest bekomen van de inspanningen in de slotronde. “De wedstrijden in de States waren niet super, maar dat heb ik in het verleden nog gehad. Het is niet dat ik daar nog van wakker lig. Deze prestatie bewijst dat ik hoe dan ook op de goede weg ben. Na een barslechte start zakte ik wat weg en het eerste deel van het parcours hier geeft nauwelijks mogelijkheid om op te schuiven. Daardoor duurde het even voor ik de achtervolging echt kon inzetten, maar ik heb dat dan gewoon op eigen tempo en zonder forceren gedaan. In de slotronde wilde ik zeker op kop aan de technische zone voor de atletiekpiste beginnen. Zo’n piste schuift nogal en het is dan ook niet evident om daarop nog iemand voorbij te sprinten.”

Foto Sportfoto.be

Top 10: 1. Sanne Cant 42:33; 2. Ellen Van Loy; 3. Loes Sels; 4. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned); 5. Laura Verdonschot 0:11; 6. Elle Anderson (USA) 0:52; 7. Joyce Vanderbeken 1:14; 8. Lizzy Witlox (Ned) 1:28; 9. Manon Bakker (Ned); 10. Lindy van Anrooij (Ned) 1:34.

 

Marianne Vos heerst op de Hotond in Ronse

Fenna Vanhoutte met lengten de snelste in Mazenzele

Fenna Vanhoutte met lengten de snelste in Mazenzele