Arlenis Sierra snelste in Tour of Guangxi

Arlenis Sierra won met de Tour of Guangxi in China de laatste wedstrijd van de Women’s World Tour. In een groepssprint was de Cubaanse van Astana sneller dan Hannah Barnes en Sara Mustonen, de Zweedse van Experza-Footlogix. Annemiek van Vleuten is eindwinnares van de Women’s World Tour.

Druilerig weer, nauwelijks toppers en een deelnemersveld van amper 71 rensters, een finale van de Women’s World Tour verdient veel beter. Het wedstrijdverloop was bovendien allesbehalve boeiend. Een heel lange aanloop op een zo goed als kaarsrechte, vlakke weg was dan ook niet uitnodigend om voor een aanval te kiezen. Pas na zo’n 90 kilometer dienden zich een tweetal klimmetjes aan en kwam er ook wat meer animo. Een eerste aanval met Katia Ragusa, Alison Jackson, Winanda Spoor en de Chinese Zhao bleef steken op een voorgift van een tiental seconden.

De aanval van Lucy Kennedy en Elena Pirrone droeg wat verder met een maximale voorsprong van 55 seconden. In de afdaling na de tweede klim kreeg het kopduo gezelschap van Zhao en Alena Amialiusik, maar de voorsprong was toen ook al teruggebracht tot vijftien seconden. Met iets meer dan dertig kilometer te gaan was de vlucht voorbij, al was het peloton dan wel al gereduceerd tot iets meer dan dertig rensters. Aanvalspogingen in de finale kenden geen succes en dus werd er gesprint voor de winst, met Sierra als laureate.

Top 10: 1. Arlenis Sierra (Cub/Astana) 145,8 km/3u40:12 (gem. 39,73 km/u); 2. Hannah Barnes (GBr); 3. Sara Mustonen (Zwe); 4. Georgia Williams (NZl); 5. Karalina Savenka (W-Rus); 6. Audrey Cordon-Ragot (Fra); 7. Elisa Longo Borghini (Ita); 8. Ilaria Sangiuneti (Ita); 9. Elena Pirrone (Ita); 10. Alison Jackson (Can).

Vos verstevigt leidersplaats Wereldbeker met winst in Bern

Kim Van de Steene pakt stevig uit in Boom

Kim Van de Steene pakt stevig uit in Boom