Kim Van de Steene pakt stevig uit in Boom

Kim Van de Steene pakt stevig uit in Boom

Kim Van de Steene heeft voor een serieuze verrassing gezorgd door in Boom de tweede wedstrijd van de Superprestige Ladies Trophy te winnen. Na een lange solo ging ze Alice Maria Arzuffi en wereldkampioene Sanne Cant vooraf.

Ceylin del Carmen Alvarado, vorige week in Gieten teruggeslagen door pech, nam de beste start met Geerte Hoeke en Ellen Van Loy in haar spoor, maar in de openingsronde kwam er nog niet veel afscheiding. Dat gebeurde wel toen Kim Van de Steene het commando nam. Zij nam een tiental seconden voorsprong op Alice Maria Arzuffi en Sanne Cant, nog wat verderop volgden Van Loy, Alvarado en Annemarie Worst.

Cant liet Arzuffi even later ter plaatse en ging op zoek naar Van de Steene. De wereldkampioene knabbelde in eerste instantie ook enkele seconden af van haar achterstand, maar de kloof helemaal dichten lukte niet meteen en Van de Steene slaagde er zelfs in om opnieuw wat meer afstand te nemen. Het was Cant zelf die haar inspanningen moest bekopen. Arzuffi kon terugkeren in haar spoor en niet veel later liet de Italiaanse de wereldkampioene zelfs ter plaatse.

Voor meer dan de tweede plaats was dat echter niet meer, want ondertussen had Van de Steene al een voorsprong van ruim twintig seconden verzameld. Cant moest genoegen nemen met plaats drie, in een pittig sprintje met de vierde plaats als inzet versloeg Worst haar landgenote Alvarado en dat was voor de winnares van Gieten net voldoende om de leidersplaats in de Superprestige Ladies Trophy te behouden.

“Mijn doel is altijd geweest om ooit eens één grote cross te winnen en dat is bij deze gebeurd, maar het is wel nauwelijks te geloven”, stelde de 32-jarige Kim Van de Steene. “Na een wat mindere start geraakte ik toch vooraan en even later ontstond er zelfs een kloofje. Het verschil bleef lang heel klein, maar ik besliste om gewoon voluit te blijven gaan en dacht daarbij aan de wedstrijd in Ronse. Daar bleef ik zelf heel lang op vijf, zes seconden van de kop hangen zonder ooit te kunnen aansluiten. Ik wilde het de tegenstand hier ook zo moeilijk mogelijk maken. Deze zege zal ik nooit vergeten. Soms vraag ik me wel af wat het geworden zou zijn als ik op jongere leeftijd vol voor de cross zou hebben gekozen, maar anderzijds heb ik mijn werk en mijn gezin gewoon nodig om me optimaal te voelen.”

Foto (archief) Paul Hinninck

Top 10: 1. Kim Van de Steene 44:16; 2. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:27; 3. Sanne Cant 0:49; 4. Annemarie Worst (Ned) 0:57; 5. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned); 6. Ellen Van Loy 1:40; 7. Geerte Hoeke (Ned) 1:48; 8. Elle Anderson (USA) 1:54; 9. Eva Lechner (Ita) 2:09; 10. Maud Kaptheijns (Ned) 2:19.

Arlenis Sierra snelste in Tour of Guangxi

Ook wereldkampioene Gran Fondo en Vietnamese sprintster versterken Lotto Soudal Ladies

Ook wereldkampioene Gran Fondo en Vietnamese sprintster versterken Lotto Soudal Ladies