Ook wereldkampioene Gran Fondo en Vietnamese sprintster versterken Lotto Soudal Ladies

Ook wereldkampioene Gran Fondo en Vietnamese sprintster versterken Lotto Soudal Ladies

De ploegen voor het seizoen 2019 krijgen steeds meer vorm, zo ook Lotto Soudal Ladies. Met het oog op het nieuwe seizoen deed het team van ploegleider Dany Schoonbaert enkele opmerkelijke transfers.

Kopvrouw Lotte Kopecky, Belgisch kampioene Annelies Dom, Julie Van de Velde, Kelly Van den Steen, Alana Castrique, Fenna Vanhoutte, Demi de Jong, Puck Moonen en Chantal Hoffmann zijn de blijvers, bij de nieuwkomers zien we naast de eerder vandaag aangekondigde Cameron Vandenbroucke nog enkele interessante namen.

Danique Braam is een 23-jarige Nederlandse die overkomt van het Nederlandse clubteam Jan van Arckel. Ze was de voorbije seizoenen al vaak actief in België, haar beste resultaten in 2018 waren de zesde plaatsen in de Omloop van de IJsseldelta en de 7-Dorpenomloop Aalburg.

Ook de 30-jarige Britse Dani Christmas trekt in 2019 het truitje van de Lotto Soudal Ladies aan. Zij reed in het verleden enkele jaren bij Isorex, stapte vervolgens over naar Jos Feron Lady Force en haar goede resultaten daar leverden haar afgelopen seizoen de kans op om het op een hoger niveau te proberen. Bij de Spaanse UCI-ploeg Bizkaia Durango-Euskadi Murias reed ze een heel internationaal programma, bekroond met een overwinning in de Tour de Belle Isle en Terre-Kreiz Breizh in Frankrijk.

Met de 21-jarige Aziatische kampioene Thi That Nguyen werd een jonge sprintster in huis gehaald. De Vietnamese was dit jaar meermaals in Vlaanderen te bewonderen als lid van het door de UCI ondersteunde opleidingsteam dat rensters uit niet-traditionele wielerlanden de kans wil geven om zich in Europa te ontplooien. Vooral in de eerste helft van het seizoen leverde haar dat enkele knappe resultaten op, met een zevende plaats in de Trofee Maarten Wynants, een derde in de GP Sofie Goos en als hoogtepunt de overwinning in Dwars door de Westhoek (foto), waar ze in een sprint het Nederlandse toptalent Lorena Wiebes en de snelle Italiaanse Elisa Balsamo naar de dichtste ereplaatsen verwees.

De meest verrassende nieuwe naam is zeker die van Marie Dessart. De Luikse is ondertussen 37 jaar en was in het verleden actief als triatlete. Na veel blessureleed werden wetsuit en loopschoenen in de kast gelegd en legde ze zich volledig toe op het fietsen en meer bepaald de Gran Fondo’s. Begin september leverde het haar in het Italiaanse Varese de wereldtitel op, nadat ze in de finale had afgerekend met drie sterke Italiaanse dames.

Foto Paul Hinninck

Rensters 2019: Danique Braam (Ned), Alana Castrique, Dani Christmas (GBr), Demi de Jong (Ned), Marie Dessart, Annelies Dom, Chantal Hoffmann (Lux), Lotte Kopecky, Puck Moonen (Ned), Thi That Nguyen (Vie), Cameron Vandenbroucke, Kelly Van den Steen, Julie Van de Velde, Fenna Vanhoutte.

Kim Van de Steene pakt stevig uit in Boom

Kim Van de Steene pakt stevig uit in Boom

Cameron Vandenbroucke aan de slag bij Lotto Soudal Ladies