Annemarie Worst wint eerste manche Superprestige in Gieten

Annemarie Worst heeft voor een kleine verrassing gezorgd door in Gieten de eerste manche van de Superprestige Ladies Trophy op haar naam te schrijven. De Nederlandse van Steylaerts-777 rekende in de slotfase af met Marianne Vos. Die kon nog net Alice Maria Arzuffi achter zich houden in de strijd om de tweede plaats.

Terwijl Vos al snel het commando overnam van de best gestarte Eva Lechner moest Sanne Cant na een gemiste start serieus in de achtervolging. De wereldkampioene was immers weggezakt naar zowat de vijftiende plaats.

In eerste instantie was Maud Kaptheijns, de winnares van vorig jaar, de eerste achtervolgster van Vos, maar als snel werd ze in die rol afgelost door Worst. Die slaagde er ook in om de kloof tot Vos te overbruggen. Kaptheijns zag ondertussen ook Loes Sels en de na een matige start sterk terugkerende Arzuffi voorbijrijden. Cant was op dat moment opgeschoven naar plaats zeven.

Vooraan zette Worst zowaar Vos onder druk. Een eerste keer kon de meervoudige wereldkampioene een klein kloofje nog opnieuw dichten, bij een volgende versnelling van Worst moest ze echter definitief passen. Vos viel zelfs terug tot bij Sels en Arzuffi, met wie ze de strijd om plaats twee moest aangaan. Arzuffi leek in de slotfase de sterkste van dat drietal, maar Vos vocht nog één keer terug en pakte toch die eerste ereplaats. Arzuffi werd derde, Sels was eerste Belgische op plaats vier en daarna volgden Kaptheijns, Denise Betsema en Cant.

“Dit is echt gaaf”, zei Worst achteraf. “Er zijn niet veel topcrossen in Nederland en er daar dan eentje van winnen is fantastisch. Ik had lang niet echt door dat ik hier vandaag de sterkste was. Marianne was sterk gestart en dat kloofje kreeg ik wel dicht, maar het duurde vervolgens toch even voor ik begon te geloven dat ik haar kon verslaan. Op zeker moment nam ik enkele seconden voorsprong en daarna ben ik er gewoon voor gegaan. Al moet ik zeggen dat het nog twee heel lastige rondjes waren.”

Top 10: 1. Annemarie Worst (Ned) 48:03; 2. Marianne Vos (Ned) 0:33; 3. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:34; 4. Loes Sels 0:35; 5. Maud Kaptheijns (Ned) 1:01; 6. Denise Betsema (Ned) 1:06; 7. Sanne Cant 1:26; 8. Fleur Nagengast (Ned) 1:39; 9. Ellen Van Loy (Ned) 2:05; 10. Elle Anderson (USA) 2:16.

Cameron Vandenbroucke aan de slag bij Lotto Soudal Ladies

Sanne Cant slaat toe in slotfase van Rapencross in Lokeren