Sanne Cant slaat toe in slotfase van Rapencross in Lokeren

Wereldkampioene Sanne Cant heeft na een boeiende wedstrijd de eerste internationale Rapencross van Lokeren gewonnen. In de slotronde rekende ze af met Laura Verdonschot en Loes Sels.

In deze vierde Brico-cross van het seizoen kwamen de Belgische toppers één dag voor het begin van de Superprestige in Gieten allemaal aan de start, de buitenlandse top bleef op uitzondering van Nikki Brammeier en Alice Maria Arzuffi afwezig. Met die laatste twee, Sanne Cant, Laura Verdonschot, Loes Sels en Ellen Van Loy vormde zich op het technische parcours al snel een logische kopgroep.

In de tweede van zes ronden nam Cant enkele seconden voorsprong, voor Brammeier ging het ook bij de achtervolgsters net iets te snel. Een foutje van Sels, waardoor ook Verdonschot, Van Loy en Arzuffi werden opgehouden, liet Cant toe om haar voorsprong licht uit te bouwen. Desondanks slaagde Sels er even later in om alleen tot bij de wereldkampioene te rijden. Het duo werd een trio toen ook Verdonschot opnieuw kwam aansluiten.

Met zijn drieën gingen ze ook de slotronde in. Daarin nam Verdonschot de leiding en zij probeerde de andere twee onder druk te zetten. Sels moest enkele meters prijsgeven, maar Cant beet zich vast in Verdonschots spoor en op het juiste moment nam ze de koppositie over. Op de laatste hellende stroken nam de wereldkampioene wat afstand en kon ze op weg naar haar tweede overwinning van het seizoen

“Ik had eerder in de wedstrijd al eens een kleine voorsprong genomen, maar dat was niet echt de bedoeling en het was mij ook nog een beetje te vroeg”, verklaarde Cant. “Het is moeilijk om een voorsprong van amper vijf, zes seconden te verdedigen. Daarom vond ik het beter om even in te houden, ook om nog wat kracht over te houden voor morgen, want in Gieten zullen een pak frisse rensters aan de start staan. In de slotronde wilde ik anderzijds wel iets vroeger naar de leiding rijden, maar dat lukte niet. Het was dan wachten op een goed moment om alles of niets te spelen en dat is gelukt.”

“Na een foutje moest ik zowat half koers een kloofje dichten en dat kostte toch wel wat krachten”, zei Verdonschot. “Ik probeerde de wedstrijd in de slotronde naar mijn hand te zetten, maar Sanne was toch net iets sterker en slimmer. Nu goed, ik ben blij met mijn conditie en het resultaat, hopelijk kan ik die lijn in de komende crossen doortrekken.”

Top 10: 1. Sanne Cant 47:50; 2. Laura Verdonschot0:07; 3. Loes Sels 0:11; 4. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:45; 5. Ellen Van Loy 1:22; 6. Nikki Brammeier (GBr) 1:33; 7. Joyce Vanderbeken 1:52; 8. Kim Van de Steene 2:24; 9. Anna Kay (GBr) 2:45; 10. Marion Norbert Riberolle (Fra) 3:07.

Annemarie Worst wint eerste manche Superprestige in Gieten

Isorex-No Aqua Ladies Cycling sterk vernieuwd naar 2019

Isorex-No Aqua Ladies Cycling sterk vernieuwd naar 2019