Wereldtop aan de start van Omloop Het Nieuwsblad

Wereldtop aan de start van Omloop Het Nieuwsblad

De organisatie heeft de 25 teams bekendgemaakt die op zaterdag 24 februari het Vlaamse wegseizoen zullen openen in de Omloop Het Nieuwsblad. Heel wat toppers zullen van de partij zijn om op zoek te gaan naar een opvolgster voor Lucinda Brand (foto).

Met Boels Dolmans, Team Sunweb, Mitchelton-Scott, Waowdeals Pro Cyling, Wiggle High5, Canyon SRAM Racing, Alé Cipollini, BTC City Ljubljana en Cylance Pro Cycling komen maar liefst negen teams aan de start die in 2017 in de top tien van de UCI-ranglijst eindigden. Met Lotto Soudal Ladies, Doltcini-Van Eyck Sport, Experza-Footlogix en Health Mate-Cyclelive kregen ook de vier Vlaamse UCI-teams startrecht.

FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope, Hitec Products-Birk Sport, Parkhotel Valkenburg, Team Virtu Cycling, Aromitalia Vaiano, WNT-Rotor Pro Cycling en Valcar PBM maken het contingent van twintig UCI-ploegen compleet. Ze worden aangevuld met vier Belgische clubteams (Isorex-No Aqua, Sprinters Malderen, Autoglas Wetteren en Keukens Redant) en het Nederlandse Jos Feron Lady Force, dat afgelopen winter onder meer voormalig Belgisch kampioene Kaat Hannes en Nathalie Verschelden aantrok.

De Omloop start niet langer aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, maar zoals de mannenversie aan het ICC in Gent. Na een tocht van 122 kilometer met daarin Katteberg, Molenberg, Leberg, Berendries, Valkenberg, Tenbosse, Kapelmuur (Muur) en Bosberg wordt voor het eerst gefinisht in Meerbeke.

Foto MVH

 

Julie Brouwers neemt snel alle twijfels weg en verovert Belgische titel

Julie Brouwers neemt snel alle twijfels weg en verovert Belgische titel

Loes Sels met lange solo naar winst in Leuven

Loes Sels met lange solo naar winst in Leuven