Loes Sels met lange solo naar winst in Leuven

Loes Sels met lange solo naar winst in Leuven

Na een lange solo heeft Loes Sels de Soudal Classic van Leuven op haar naam geschreven. Met voormalig wereldkampioene Thalita de Jong en de jonge Ceylin del Carmen Alvarado ging ze twee Nederlandse dames vooraf.

Bij afwezigheid van een pak toppers nam Sels al snel over van de snel gestarte De Jong. Ze sloeg ook meteen een kleine kloof op diezelfde De Jong, Manon Bakker, Alvarado en Ellen Van Loy. De hele eerste wedstrijdhelft bleef het verschil beperkt tot maximaal tien seconden, bij het ingaan van de vierde van zes ronden had Van Loy wat voorsprong genomen bij de achtervolgsters. Eerst Alvarado en vervolgens ook De Jong sloten echter opnieuw aan, maar op dat moment was hun achterstand opgelopen tot bijna twintig seconden.

Sels was meteen op weg naar de overwinning, in de strijd om de tweede plaats moest Van Loy als eerste passen. De Jong reed een sterke tweede wedstrijdhelft, maar moest toch wachten tot de laatste honderden meters om Alvarado naar plaats drie te verwijzen.

Podium.jpg

“Zaterdag had ik nog gepast voor de wedstrijd in Gullegem nadat ik er tijdens de verkenning mijn voet had omgeslagen”, zei Sels. “Die hadden we vandaag stevig ingetapet en ik had er geen last van. Het was zeker niet gepland om zo vroeg in de wedstrijd alleen weg te rijden. Ik probeerde gewoon om aan de leiding een technisch stuk te kunnen aanvatten om er niet gehinderd te worden en plots was er een gaatje. Daarna heb ik een stevig tempo proberen aanhouden, wat gezien de strakke wind niet evident was. Dit is een mooie opsteker met het oog op het BK. Het parcours in Koksijde ligt me ook wel, maar natuurlijk moet je rekening houden met de factor Sanne Cant. Zij is gewoon wereldtop en dus heel moeilijk te kloppen.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Loes Sels (Crelan-Charles) 42:52; 2. Thalita de Jong (Ned) 0:20; 3. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned); 4. Ellen Van Loy 0:25; 5. Joyce Vanderbeken 1:30; 6. Denise Betsema (Ned) 1:40; 7. Karen Verhestraeten 1:58; 8. Manon Bakker (Ned) 2:19; 9. Elle Anderson (USA) 2:41; 10. Lindy van Anrooij (Ned).

 

Wereldtop aan de start van Omloop Het Nieuwsblad

Wereldtop aan de start van Omloop Het Nieuwsblad

Zege in Baal levert Compton eindwinst IJsboerke Ladies Trophy op

Zege in Baal levert Compton eindwinst IJsboerke Ladies Trophy op