Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen breidt uit naar 25 wedstrijden

Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen breidt uit naar 25 wedstrijden

In Gent werd de tweede editie van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen voorgesteld. Dit regelmatigheidscriterium wordt uitgebreid van 20 naar 25 wedstrijden.

“We pakken ook uit met een grotere prijzenpot. Vorig jaar viel er aan het slot 1.500 euro te verdelen, nu trekken we dit bedrag op naar 2.750 euro. De eindlaureaat zal 500 euro ontvangen. In iedere wedstrijd krijgen de eerste dertig rensters punten en vanaf de 31ste renster in de uitslag krijgt iedereen ook nog een punt. Dat is de grootste verandering in het reglement”, vertelt bezieler Chris Lamon.

Schelderode en Steenhuize maken in 2018 niet langer deel uit van de LCT Oost-Vlaanderen. Hun plaatsen worden ingenomen door Petegem aan de Schelde, Sinaai, Strijpen, Sint-Maria-Lierde en Erwetegem. Opvallende nieuwigheid is ook dat Schellebelle op 5 juni uitpakt met een weg- en een tijdrit. De eerste editie werd gewonnen door Femke Verstichelen (foto).

Foto Paul Hinninck
 

De kalender

Zondag 11 maart: Ooike; zondag 15 april: Haaltert; zondag 29 april: Wortegem-Petegem; zaterdag 5 mei: Schellebelle; zondag 6 mei: Sinaai; vrijdag 11 mei: Puivelde; zondag 20 mei: Wanzele; maandag 21 mei: De Pinte; dinsdag 5 juni: Uitbergen-Schellebelle; zaterdag 9 juni: Belsele; zaterdag 16 juni: Terjoden; zondag 17 juni: Kieldrecht; zondag 1 juli: Beveren-Waas; vrijdag 13 juli: Vrasene; dinsdag 17 juli: Strijpen; zondag 22 juli: Sint-Maria-Lierde; vrijdag 27 juli: Bambrugge; zaterdag 11 augustus: Heusden; vrijdag 17 augustus: Haasdonk; zaterdag 25 augustus: Nederhasselt; zondag 26 augustus: Uitbergen; maandag 27 augustus: Erwetegem; zondag 9 september: Ursel; zondag 16 september: Stekene; maandag 24 september: Berlare.

 

Compton domineert in Nommay, Cant zeker van eindzege Wereldbeker

Compton domineert in Nommay, Cant zeker van eindzege Wereldbeker

Thalita de Jong wint in Zonnebeke, maar rekent niet op een WK-selectie

Thalita de Jong wint in Zonnebeke, maar rekent niet op een WK-selectie