Goud en brons voor Nicky Degrendele op Wereldbeker in Minsk

Goud en brons voor Nicky Degrendele op Wereldbeker in Minsk

Nicky Degrendele, als enige Belgische aan de slag op de Wereldbeker in Minsk, keert terug uit Wit-Rusland met twee medailles. Zaterdag veroverde ze brons in het sprinttornooi, zondag was ze de beste in de keirin.

In het keirintornooi legde Degrendele een foutloos parcours af. Ze won haar wedstrijd in de eerste ronde voor de Nederlandse olympische kampioene Elis Ligtlee en mocht dus meteen naar de halve finales. Daarin versloeg ze nipt de Oekraïense topper Lyubov Basova. In de finale was de overmacht van Degrendele des te groter. Ze pakte uit met een serieuze versnelling en niemand bleek in staat om nog in de buurt te komen. De Koreaanse Hyejin Lee werd tweede, Basova derde.

Ook in het sprinttornooi van zaterdag had Degrendele al bewezen dat ze goed één maand voor het WK in Apeldoorn snelheid in de benen heeft. In de kwalificaties zette ze een nieuw Belgisch record op de 200 meter op de tabellen, met 11.005 flirtte ze zelfs voor het eerst in haar carrière met de magische grens van elf seconden rond. Ze was daarmee vijfde, goed voor een rechtstreeks ticket naar de 1/8 finales.
Daarin rekende Degrendele gemakkelijk af met de Britse Rachel James, in de kwartfinales versloeg ze Wai Sze Lee uit Hong Kong, nochtans sneller in de kwalificaties, met 2-0. In de halve finales was de Duitse Pauline Sophie Grabosch, de snelste in de kwalificaties, in twee heats te sterk, maar in de strijd om het brons versloeg Degrendele ook al in twee manches de snelle Nederlandse Laurine van Riessen.

Foto MVH

Fien Delbaere: "Dubbel gemotiveerd om bij Autoglas Wetteren te tonen wat ik kan"

Fien Delbaere: "Dubbel gemotiveerd om bij Autoglas Wetteren te tonen wat ik kan"

Compton domineert in Nommay, Cant zeker van eindzege Wereldbeker

Compton domineert in Nommay, Cant zeker van eindzege Wereldbeker