Julie Brouwers neemt snel alle twijfels weg en verovert Belgische titel

Julie Brouwers neemt snel alle twijfels weg en verovert Belgische titel

Julie Brouwers kroonde zich zaterdag in Koksijde tot Belgische kampioene bij de meisjes nieuwelingen. 

De veldrijdster uit Ham nam meteen na de start voorsprong en slaagde erin om de kloof stelselmatig uit te bouwen. Julie Roelandts deed er alles aan om wat weerwerk te bieden, maar zag al snel in dat Brouwers bedreigen er niet zou inzitten. De renster van het Vondelmolen Cycling Team, met Geert Wellens als ploegleider, telde aan de streep net geen minuut voorsprong op Roelandts. Kiona Dhont vervolledigde het podium.

“Mijn start was heel goed en nadien ben ik tijdens de wedstrijd blijven groeien. De leiderspositie gaf me vleugels en bij aanvang van de slotronde wist ik al dat ik zonder pech zou winnen. Winnen is sowieso leuk, maar je favorietenrol kunnen invullen maakt het allemaal nog mooier”, stelde Julie Brouwers, die Laura Verdonschot haar grote voorbeeld noemt. “Ze is eveneens van Limburg afkomstig en is ook op jonge leeftijd begonnen met het crossen. Als ik haar spoor de komende jaren kan volgen, zal ik al heel tevreden mogen zijn.”

podium bis.jpg

Foto's MVH

Top 10: 1. Julie Brouwers 31:37; 2. Julie Roelandts 0:58; 3. Kiona Dhont 1:13; 4. Lies’l Schevenels 1:25; 5. Mirthe Van den Brande 2:57; 6. Imke Storms; 7. Julie De Wilde 3:44; 8. Fien Masure; 9. Nieke Coppens 5:01; 10. Sterre Vervloet 6:06.
 

Sanne Cant verovert negende opeenvolgende Belgische titel

Sanne Cant verovert negende opeenvolgende Belgische titel

Wereldtop aan de start van Omloop Het Nieuwsblad

Wereldtop aan de start van Omloop Het Nieuwsblad