Zege in Baal levert Compton eindwinst IJsboerke Ladies Trophy op

Zege in Baal levert Compton eindwinst IJsboerke Ladies Trophy op

Katherine Compton is met nog één wedstrijd te gaan al zeker van de eindzege in de IJsboerke Ladies Trophy. De Amerikaanse was de beste in Baal en had ook voldoende voorsprong op Nikki Brammeier om buiten schot te zijn. Annemarie Worst en Maud Kaptheijns werden tweede en derde, Sanne Cant finishte als vierde.

In de eerste ronde ging Compton weliswaar over de kop, maar in het gezelschap van Brammeier reed ze vervolgens tot bij de sterk gestarte Worst, die op haar beurt spectaculair tegen de grond ging. Compton liet ook Brammeier ter plaatse en bouwde haar voorsprong vervolgens stelselmatig uit.

“Het was een heel zware, maar vooral ook leuke wedstrijd”, stelde Compton. “In het begin maakte ik wel een zware val, maar ik herstelde snel en vooral in de afdalingen in de modder reed ik met vertrouwen naar beneden. Gelukkig had ik in tegenstelling tot vorige week ook geen ademhalingsproblemen meer.”

De strijd om de tweede plaats was boeiend tot de slotfase. Worst herstelde goed na haar val en pakte uit met een sterke slotronde die haar de tweede plaats opleverde. Brammeier maakte een omgekeerde beweging en zakte nog wat weg, net als de eveneens goed gestarte Ceylin del Carmen Alvarado. Zo leek Cant na een mooie remonte op weg naar plaats drie, maar in de slotfase kreeg ze duidelijk last van de rug en zo kon Kaptheijns nog die laatste podiumplaats veroveren.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Katherine Compton (USA) 43:43; 2. Annemarie Worst (Ned) 0:48; 3. Maud Kaptheijns (Ned) 0:57; 4. Sanne Cant 1:02; 5. Nikki Brammeier (GBr) 1:04; 6. Laura Verdonschot 1:10; 7. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 1:18; 8. Kim Van de Steene 1:50; 9. Ellen Van Loy 1:51; 10. Loes Sels 1:52.

 

Loes Sels met lange solo naar winst in Leuven

Loes Sels met lange solo naar winst in Leuven

Cant te sterk voor Ferrand-Prévot en Kaptheijns in Diegem