Femke Verstichelen sneller dan zusjes Debboudt in Ursel

Femke Verstichelen heeft een tweede zege in één week tijd geboekt. In Ursel was ze de snelste van een kopgroep van veertien. Afgelopen zondag won ze ook al in Naast.

Eén dag na het einde van de Lotto Belgium Tour lokte de eerste vrouwenwedstrijd in Ursel veertig rensters. De startvlag was amper neergelaten of Helen McKay koos voor de aanval. De 39-jarige Britse kreeg in de derde van zestien af te leggen ronden het gezelschap van Cynthia Huygens. Drie ronden verder diende de Française de rol alweer te lossen. McKay keek intussen niet om en sprokkelde ronde na ronde tal van premies.

Even voorbij half koers maakte het peloton dan toch vaart en in de tiende ronde was de hergroepering een feit. Een groepje van tien zonderde zich nadien af en op drie ronden van het einde sloten nog eens vier rensters aan. Deze kopgroep, bestaande uit Femke Verstichelen, Evelien en Lensy Debboudt, Dorien Van Impe, Lara Defour, Alana Castrique, Anka Hermans, Tiana Troch, Sarah Borremans, Nicole Oh, Lone Meertens, Sabine Heij, Helen McKay en Cynthia Huygens, werd niet meer bedreigd en trok met meer dan anderhalve minuut voorsprong richting finish. In de spurt voor de zegebloemen won Verstichelen het pleit. De zusjes Evelien en Lensy Debboudt strandden op de dichtste ereplaatsen.

Top 10: 1. Femke Verstichelen (Bizkaia-Durango) 86 km/2u23:53 (gem. 35,3 km/u); 2. Evelien Debboudt; 3. Lensy Debboudt; 4. Dorien Van Impe; 5. Lara Defour; 6. Alana Castrique; 7. Anka Hermans; 8. Tiana Troch; 9. Sarah Borremans; 10. Nicole Oh (GBr).

 

Sanne Cant boekt al meteen eerste zege in Eeklo

Sanne Cant boekt al meteen eerste zege in Eeklo

Rit- en eindwinst voor Anouska Koster in Lotto Belgium Tour

Rit- en eindwinst voor Anouska Koster in Lotto Belgium Tour