Jolien D'hoore wint opnieuw en herovert gouden leiderstrui

Jolien D'hoore wint opnieuw en herovert gouden leiderstrui

Het steekspel in de Lotto Belgium Tour tussen Marianne Vos en Jolien D’hoore gaat onverminderd voort. Vandaag pakte de Belgische kampioene haar tweede ritwinst nadat ze eerder de proloog had gewonnen. D’hoore versloeg in een massaspurt Marianne Vos, Coryn Rivera eindigde voor de derde dag op rij derde.
    
De wedstrijd werd lange tijd geanimeerd door een ontsnapping van het viertal Winanda Spoor, Barbara Guarischi, Vita Heine en Lotte Kopecky. Dit kwartet liep maximaal tot bijna twee minuten uit, maar zag de voorsprong in de slotronden zienderogen slinken. Op zes kilometer van de streep reed het viertal nog amper tien seconden voor de groep uit, maar op drie kilometer van de finish was de kloof opnieuw aangedikt tot 23 seconden. Kopecky keek stiekem uit naar de ritzege, maar zover kwam het niet. In de slotmeters voltrok zich alsnog een hergroepering. Door haar tweede ritzege mag D’hoore vrijdag de zware slotrit in Geraardsbergen als leidster aanvatten. Marianne Vos staat in dezelfde tijd op de tweede plaats.

“Vandaag kwam het erop aan om me onderweg kalm te houden en energie te sparen voor de lastige etappe van morgen naar Geraardsbergen. Ik had Lotte Kopecky, die deel uitmaakte van de vlucht, zeker de dagzege gegund. In de finale begon WM3 echter te achtervolgen, zij wilden duidelijk met Marianne Vos voor de overwinning gaan. Ik nestelde me in haar wiel en kwam er niet meer uit. Het werd een hectische sprint, want de vluchters werden pas op een driehonderdtal meter voor de streep ingerekend. Marianne kwam aan het einde één iemand tekort om de sprint aan te trekken en dat kwam perfect uit voor mij”, liet D’hoore optekenen.

Foto MVH

Top 10 rit: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 106,8 km/2u41:50 (gem. 39,3 km/u); 2. Marianne Vos (Ned); 3. Coryn Rivera (USA); 4. Emilie Moberg (Nor); 5. Winanda Spoor (Ned); 6. Giorgia Bronzini (Ita); 7. Lotte Kopecky; 8. Susanne Andersen (Nor); 9. Tiffany Cromwell (Aus); 10. Anouska Koster (Ned).

Top 10 stand: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 5u39:55; 2. Marianne Vos (Ned); 3. Coryn Rivera (USA) 0:16; 4. Megan Guarnier (USA) 0:27; 5. Eugenia Bujak (Pol); 6. Anouska Koster (Ned) 0:29; 7. Ruth Winder (USA) 0:41; 8. Kaat Hannes 0:52; 9. Jeanne Korevaar (Ned) 0:59; 10. Skylar Schneider (USA) 1:12.
 

Rit- en eindwinst voor Anouska Koster in Lotto Belgium Tour

Rit- en eindwinst voor Anouska Koster in Lotto Belgium Tour

Vos nu sneller dan D'hoore en daardoor leidster Lotto Belgium Tour

Vos nu sneller dan D'hoore en daardoor leidster Lotto Belgium Tour