Jolien D'hoore zuchtje sneller dan Marianne Vos in proloog Lotto Belgium Tour

Jolien D'hoore zuchtje sneller dan Marianne Vos in proloog Lotto Belgium Tour

Jolien D’hoore ging flitsend van start in de Lotto Belgium Tour. De Belgische kampioene klokte in de 4,1 kilometer lange proloog in Nieuwpoort de snelste tijd, al bedroeg het verschil met haar naaste belager Marianne Vos amper 17/100 van een seconde.

Het stond vooraf in de sterren geschreven dat de strijd voor de proloogwinst een duel tussen D’hoore en Vos zou worden. D’hoore kwam uit op 5:32.72, Vos klokte 5:32.89. “Ik heb van bij de start alles gegeven wat in mij zat. Ik had niet echt het vermoeden dat ik super bezig was. Ik schrok eigenlijk een beetje van mezelf dat ik hier eerste eindigde. Ik ben hier aan de start gekomen met de bedoeling om een rit te winnen. Die eerste etappezege is dus al binnen, nu mik ik op een tweede ritzege”, zei D’hoore, die zich stilaan klaar acht voor het WK. “Na deze vierdaagse kom ik zondag ook nog aan de start van de wereldbekermanche in Madrid. Ik schat dat ik nu op 80 à 85 procent van mijn topconditie zit. Die laatste week voor het WK heb ik echt nog wel nodig om top te worden.”

DSC_9040.JPG

Marianne Vos was niet eens een ontgoochelde tweede. “Het is geen oneer om van Jolien te verliezen. Het verschil zat hem vandaag in details. Ik heb het voordeel dat ik de komende dagen niet het gewicht van de wedstrijd moet dragen. Er is nog niets beslist. De slotrit in Geraardsbergen zal volgens mij het klassement in de juiste plooi leggen.”

De Amerikaanse Coryn Rivera eindigde als derde op acht seconden, Lotte Kopecky was de tweede Belgische op de zevende plaats en telt reeds twaalf seconden achterstand op haar ploegkoersmaatje.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 4,1 km/5:32; 2. Marianne Vos (Ned); 3. Coryn Rivera (USA) 0:08; 4. Megan Guarnier (USA) 0:09; 5. Eugenia Bujak (Pol) 0:11; 6. Anouska Koster (Ned); 7. Lotte Kopecky 0:12; 8. Tiffany Cromwell (Aus) 0:13; 9. Liane Lippert (Dui); 10. Elise Delzenne (Fra) 0:17.

 

Vos nu sneller dan D'hoore en daardoor leidster Lotto Belgium Tour

Vos nu sneller dan D'hoore en daardoor leidster Lotto Belgium Tour

Cycling.be-Alpha Motorhomes wil op termijn naar top met damesteam

Cycling.be-Alpha Motorhomes wil op termijn naar top met damesteam